FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Pau Aguilera
Foto: Pau Aguilera

Notícies - 27/01/2020

Cap de setmana de campionat

Pallars Sobirà Esquí de muntanya Esquí de Muntanya

Aquest cap de setmana arriba carregat d’esquí de muntanya. Valls d’Àneu és on es decidiran els nous campions de Catalunya d’esquí de muntanya en modalitat esprint i vertical, organitzats per l’Espot Esquí Club Valls d’Àneu.

Campionat de Catalunya d’esprint

Prova explosiva, molt curta però variada: ascens, descens i part a peu on es realitzen diverses sèries. Així serà el Campionat de Catalunya d’esprint, que es disputarà el dissabte 1 de febrer a l’estació d’esquí d’Espot. Els corredors en categoria sènior i sub20 masculí hauran de superar 80 metres de desnivell acumulat en 380 metres de distància, mentre que la resta de categories hauran de recórrer 300 metres amb 60 metres de desnivell acumulat.

A les 9:15 h s’obrirà el circuit per fer el reconeixement de les categories sub18, sub16 i sub14, que disputaran la final a les 11:30 h. Tot seguit s’obrirà el traçat pels sèniors i sub20, que començaran les classificatòries a les 12:00 h i acabaran les finals a les 13:00 h.

Campionat de Catalunya de curses verticals

El diumenge serà el moment per decidir qui seran els nous campions de Catalunya de curses verticals d’esquí de muntanya. Una prova d’esforç on els corredors realitzen un únic ascens amb esquí i la línia d’arribada es troba en una zona plana o de lleugeríssima baixada a la cota 2.300. En aquest cas, les categories sènior i sub20 masculí hauran de superar 3,5 km amb 750 metres de desnivell. Les categories sub20 femení i sub18 es trobaran amb un traçat de 2,5 km i 550 metres de desnivell. I, finalment, 1,7 km i 400 metres de desnivell és el que hauran de córrer les categories sub15 i sub14. Les sortides es realitzaran entre les 10 i les 10:45, repartides entre les diferents categories.

Aquesta prova també forma part de la 15a Copa Catalana de Curses Verticals FGC Mountain Series 6.0, que va començar el passat 28 de desembre amb la 7a CronoNúria. La Copa es resoldrà l’11 d’abril amb la 14a CronoNiu, que es va haver d’ajornar per motius personals de l’entitat.

Les inscripcions es poden formalitzar al web de la FEEC fins divendres 31 de gener al migdia.

Amb el patrocini