FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Pat Soler - FEEC
Foto: Pat Soler - FEEC

Notícies - 23/09/2023

Campionat de Catalunya de Marxa Aquàtica: emoció i espectacle a Salou

Marxa aquàtica

La 2a Copa Catalana de Marxa Aquàtica s’ha resolt aquest dissabte 23 de setembre a la platja de Llevant de Salou. La prova tarragonina, organitzada Club Excursionista Salouenc, ha acollit el 4t Campionat de Catalunya i la 4a Trobada de Marxa Aquàtica de Salou, així com la quarta i última prova de la Copa Catalana de Marxa Aquàtica.

La cita definitiva de la Copa ha comptat amb les tres proves habituals 50 m amb pala, 200 m a mà nua i 800 m binomi a mà nua i una prova addicional de relleus de 4×50 m. La mar de nou ha estat remoguda i el vent ha fet bon acte de presència, amb una mica d’onatge unes entrades i sortides llargues i exigents.

 

Samuel Hoss i Alicia Domingo Campions en 50 metres.

La prova masculina de 50 masculí ha estat molt disputada entre dos dels marxadors favorits de la jornada amb una entrada a meta a l’esprint que ha finalitzat amb Samuel Hooss (Club Excta. Salouenc) i José Antonio Sánchez (Ass. Excta. Catalunya de Reus) a terra després de l’esforç. La victòria ha estat per l’esportista del Salouenc Sameul Hooss, que aconsegueix el títol de campió en aquesta categoria. Josep Maria Silvestre (Club Excta. Arítjol) ha estat el tercer home a meta. En fèmines, a la categoria més agònica, victòria completa per l’Arítjol. Alícia Domingo (Club Excta. Arítjol) es penja l’or. Berta Montaner (Club Excta. Arítjol) i Walia Caler (Club Excta. Arítjol), vigent campiona d’Aquabeach Trail, s’han fet amb la plata i el bronze respectivament.

 

Josep Maria Silvestre i José Antonio Sánchez s’imposen a la general de binomis de 800. 

A la prova de binomis, Josep Maria Silvestre (Club Excta. Arítjol) i José Antonio Sánchez (Ass. Excta. Catalunya de Reus) no han fallat i s’han imposat amb un temps de 14 minuts amb 8 segons. La plata a la general, i or a la mixta,  ha estat pel binomi mixte integrat per Joan Parrón (Club Excta. Arítjol) i la Walia Caler. El màster 60 Miquel Sánchez (Club Excta. Arítjol) fent binomi amb Jacob Anguera (Club Excta. Arítjol) s’han fet amb la medalla de bronze a menys de 20 segons de Parrón i Caler. En binomi femení les campiones són les germanes Anna Montaner i Berta Montaner (Club Excta. Arítjol) ambdues de l’Arítjol.

 

Walia Caler i José Antonio Sánchez, campions en la categoria de 200 a mà nua. 

A la prova de 200 a mà nua el podi s’ha invertit amb una Walia Caler que ha aconseguit retallar segons al crono per imposar-se a la distància mitjana amb un temps de 5 minuts 21 segons i amb una entrada a meta, també molt i molt lluitada, amb la seva companya d’equip Berta Montaner. Alícia Domingo tampoc no ha baixat del podi a la distància de 200 blindant-se a la tercera posició. En la masculina, José Antonio Sánchez ha assolit la victòria. Josep Maria Silvestre i Samuel Hooss han completat el podi masculí.

En relleus el Salouenc s’ha imposat sobre l’Arítjol, els dos únics equips en competició amb quatre corredors cadascun.

El campionat s’ha tancat amb l’habitual cerimònia d’entrega de medalles que ha comptat amb la presència Pere Granados, alcalde de Salou. Beti Martí, presidenta del Club excursionista de Salou, Yeray Moreno, regidor d’esports i hisenda i Jordi Merino, president de la FEEC.

Amb aquesta prova el circuit de Copa Catalana baixa el teló fins a la pròxima edició, tot i que pels amants de la marxa aquàtica encara tindran una oportunitat més per mesurar les seves forces gràcies a l’última prova del Circuit Català: Marxa Aquàtica Vila de Roses, que se celebra el pròxim 1 d’octubre.