FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 27/04/2016

Cadiach recull la Creu de Sant Jordi abans d’iniciar l’intent del seu catorzè vuit mil

Alpinisme

L’alpinista tarragoní, Òscar Cadiach, ha recollit aquest dimarts al vespre de mans del president de la Generalitat la Creu de Sant Jordi. Carles Puigdemont ha lliurat la distinció a 27 personalitats i 13 entitats que s’han destacat pels serveis prestats a Catalunya en la defensa de la seva identitat o, més generalment, en el pla cívic i cultural.

A Cadiach se li reconeix la seva dilatada trajectòria alpinística. L’any 1985 va ser el primer català en trepitjar el cim de l’Everest. Ha estat més de 25 vegades per sobre dels vuitmils metres i ha coronat 16 vuitmils. A banda de la tasca esportiva, també se li reconeix la seva vesant més social com a guia d’alta muntanya.

Cadiach ha recollit la Creu de Sant Jordi acompanyat per amics i familiars, a qui els hi ha dedicat el reconeixement.També a les famílies dels companys desapareguts, Iñigo de Pineda, Toni Sors i Manel de la Matta. El darrer també va rebre la distinció però a títol pòstum el 2004, l’any en que moria en l’expedició al K-2 per la ‘màgic line’. Cadiach ha fet extensiu el reconeixement a tota la comunitat alpinística. Diu que el premi li dóna embranzida per encarar el mes de juny el que podria ser el seu 14è vuit mil principal, el Broad Peak.

Ara, l’alpinista tarragoní se centra en l’expedició que el juny el portarà de nou al Broad Peak en el que serà el tercer intent al seu cim principal (8.047 m). De moment ja avançat que arribaran al camp base un mes abans que el 2015, per evitar així trobar-se amb les males condicions de neu a la muntanya que els va impedir fer cim l’any passat.

El president de la FEEC, Jordi Merino, va poder felicitar personalment a l’alpinista a l’entrega del guardó.

ESCOLTA A ÒSCAR CADIACH (DECLARACIONS A TARRAGONA RÀDIO)