FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Quim P. Casadesús
Foto: Quim P. Casadesús

Notícies - 24/08/2022

‘Buscant l’Isard’, un nou joc per arribar al refugi d’Ensija

Berguedà Excursionisme Refugis

El refugi de la Serra d’Ensija proposa un nou joc d’orientació i de descoberta de flora i fauna a la mateixa serra per els més petits.

Aquest joc d’orientació per la mainada està pensat per a fer més amena l’excursió fins al Refugi i té com a objectiu  conèixer part de la rica flora i fauna de la zona.

Durant el camí que porta des de Font Freda fins al refugi d’Ensija, es trobaran unes rodones de fusta amb les plantes i animals que busquem. Aquests solen estar ancorats en arbres, aproximadament a un metre i mig d’alçada per fer la seva fàcil visió per als més menuts.

La iniciativa ha estat proposada pels guardes del mateix refugi d’Ensija, Ester Godina i Roger Cararach. Els dos recorden que “ens trobem en un entorn natural que cal respectar, sobretot no hem de fer molt soroll ni molestar als animals salvatges. Podem contemplar les nombroses plantes i flors del camí, però sobretot no les arrenqueu. A la muntanya hi ha ramats de xais i vaques, no els hem d’espantar i si portem gos ha d’anar lligat” expliquen al blog que han obert i on els excursionistes que vulguin es poden descarregar també les preguntes que hauran d’anar resolent durant el recorregut.

Decarrega el track de la ruta i les preguntes