FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 04/03/2014

Brillant actuació de Núria Picas a la Transgrancanaria 2014

Curses per Muntanya

La corredora catalana d’ultra resistència, Núria Picas, s’ha endut la victòria d’una de les curses extremes més importants d’aquesta modalitat a Gran Canaria, el 2 de març. La The North Face Transgrancanaria 2014 és una prova de 125 quilòmetres que compta amb la nombrosa participació de corredors internacionals d’ultra trail. La prova forma part de l’Ultra Trail World i de l’Spain Ultra Cup.

La corredora catalana s’ha endut la victòria desprès de recórrer 125 quilòmetres i 8.500 metres de desnivell positiu amb un total de 16 hores i 44 minuts. El podi l’han completat Francesca Canepa i Fernanda Maciel, gairebé tres quarts d’hora després de la guanyadora. La pròxima cita de Núria Picas serà el mes d’abril al Japó corrent l’Ultra Trail del Mont Fuji de 161 quilòmetres i 9.000 metres de desnivell. En categoria masculina l’or ha estat per Ryan Sandes que ha completat el recorregut amb 14 hores i 27 minuts.

La Transgrancanaria

La Transgrancanaria és una prova d’ultra resistència de 125 quilòmetres de distància que transcorre per tota l’Illa de Gran Canària i que es fa des de l’any 2003. És un esdeveniment pioner a l’illa que ja s’ha convertit en una de les curses més importants d’Ulta Trails a nivell mundial. Se celebra sempre el primer cap de setmana de març i presenta cinc modalitats: la Transgrancanaria de 125 quilòmetres, la Transgrancanaria Advanced de 82 quilòmetres, la Transgrancanaria Maraton de 44 quilòmetres, la Transgrancanaria Starter de 30 quilòmetres i finalment la Transgrancanaria Promo de 17,4 quilòmetres.