FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 06/01/2016

Bons resultats de la Selecció Catalana de Raquetes de Neu a La Ciaspolada

Raquetes de neu

L’entorn de la població de Fondo, a la Val di Non (Trentino, Itàlia) ha acollit un any més la mítica cursa de raquetes de neu, La Ciaspolada, aquest dimecres 6 de gener. La 43a edició de la prova més important del calendari internacional ha comptat amb la participació d’uns cinc mil corredors, vinguts d’una vintena de països. La cursa s’ha desenvolupat en un circuit d’uns 900 metres i sis voltes.

La Selecció Catalana de Raquetes de Neu ha participat a la cursa amb un equip format per Jan Margarit (Associació Esportiva Mountain Runners del Berguedà), Jordi Uró (Associació Esportiva Mountain Runners del Berguedà), Marc Trasserra (Club Excursionista Voltreganès ARS), Sílvia Leal (Centre Excursionista Pontsicà), Ragna Debats (Club Esportiu de Muntanya La Cameta Coixa) i Rosa Valls (Associació Esportiva Mountain Runners del Berguedà).

En categoria masculina Jan Margarit, en el seu debut amb la selecció, ha sigut 8è. Marc Trassera ha acabat en 11a posició, i Jordi Uró 23è. La victòria se l’ha emportat Alex Baldaccini, seguit de Jonathan Watt i Alessandro Rambaldin.

En categoria femenina Ragna Debats ha mantingut la segona posició durant quasi tota la cursa, però un problema amb una de les seves raquetes ha fet que acabés perdent dues places en la classificació final, acabant 4a. Rosa Valls ha sigut 6a i Sílvia Leal 9a. La victòria femenina ha sigut per Isabella Morlini, seguida d’Antonella Confortola i Sinonetta Menestrina.

La Ciaspolada ha sigut la primera de les proves internacionals on competeix la selecció catalana. El dia 6 de febrer participarà al Campionat del Món, a La Caspolada (Vezza d’Oglio, Itàlia), i el 6 de març a l’Open Internacional Europeu que es celebrarà a la Guils Fontanera (Baixa Cerdanya), organitzat per la Unió Muntanyenca Eramprunyà de Gavà. L’excel·lent rendiment dels sis integrants de la selecció a La Ciaspolada augura bons resultats per aquestes cites.

Respecte al calendari de la 9a Copa Catalana i 11è Circuit Català de Raquetes de Neu 2016 de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), patrocinat per Cébé, amb la col·laboració d’Aeri Newalpin i TSL Outdoor, la primera prova de la temporada es disputarà a Vilaller (Alta Ribagorça, Lleida).

[table id=201 /]