FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Josep Llusà
Foto: Josep Llusà

Notícies - 28/09/2023

Bagà i el Parc Natural del Cadí-Moixeró, epicentre de la V Jornada Nacional de Senderisme

Berguedà Excursionisme Senders

El Comitè Català de Senders de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) organitza, amb el suport del Parc Natural del Cadí-Moixeró i de l’Ajuntament de Bagà, la cinquena edició de la Jornada Nacional de Senderisme. La cita serà el dissabte 21 d’octubre a Bagà (Berguedà).

La jornada s’iniciarà a les 10 h al Casal de la Vila de Bagà, amb una benvinguda de les autoritats municipals i federatives. A continuació, se celebraran quatre ponències relacionades directament amb el senderisme i el territori. Posteriorment, es farà el tradicional dinar de germanor al restaurant a ca l’Amagat (Bagà). Hi estan convidats tots els cuidadors i cuidadores acreditats amb el carnet de cuidador. Els acompanyants hauran d’abonar en el moment de la inscripció el preu del dinar (27 €).

El mateix dissabte a la tarda, després de dinar, es farà una caminada circular que discorre per un tram de la Via Nicolau, una ruta construïda entre el 1914 i el 1916 amb l’objectiu de transportar fusta des de Gisclareny fins a Guardiola de Berguedà. A partir dels anys 30 va caure en desús i la infraestructura es va anar deteriorant fins que el 2009 va ser restaurada. Podrem gaudir de part d’aquest camí que recorre la vall del riu Bastareny transitant per un tram del GR® 150. L’excursió proposada té una distància de 8,2 km i 275 m de desnivell positiu.

Tots els interessats a participar en la jornada han de realitzar la seva inscripció al web de la FEEC abans del 17 d’octubre, indicant si són cuidadors de senders acreditats o acompanyants. En el procés d’inscripció hauran d’escollir els plats del dinar. L’aforament màxim de l’auditori és de dues-centes persones i el restaurant pot acollir un màxim de seixanta assistents. Es prioritzarà l’ordre d’inscripció, que és totalment gratuïta.

Programa de la Jornada Nacional de Senderisme 2023

Dissabte 21 d’octubre de 2023

Matí

10 h: benvinguda a càrrec de l’alcalde de Bagà, Lluís Casas; del director del PN Cadí-Moixeró, Jordi Garcia Petit i del president de la FEEC, Jordi Merino.

10.15 h: inici de les xerrades i ponències.

  • El Cadí-Moixeró. 40 anys de parc natural. Xerrada a càrrec de Jordi Garcia Petit, director del Parc Natural.
  • Present i futur del senderisme homologat. El paper de la FEEC i del Comitè Català de Senders. Xerrada a càrrec de Josep Casanovas, cap de l’Àrea de Territori de la FEEC.
  • El senderisme al parc natural del Cadí-Moixeró. Xerrada a càrrec de Joan Casòliva, tècnic del parc natural.
  • El paper de la FEEC en la difusió del senderisme homologat: de les guies escrites a les xarxes socials. A càrrec de Quim Pons i Josep Llusà, tècnics de la FEEC.

De 13.45 a 15.30 h: dinar al restaurant ca l’Amagat.

Tarda

15.45 h: caminada circular per un tram de la Via Nicolau fins a l’ermita de Sant Joan de l’Avellanet (GR® 150) i retorn a Bagà pel camí de la Solana de l’Avellanet i el Clot de Noucomes. Inici davant de l’Ajuntament de Bagà. Ruta de 8,2 km i 275 m de desnivell positiu.

Cartell de la V Jornada Nacional de Senderisme