FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 22/09/2016

Andorra acull la primera prova de la Copa del Món d’Esquí de Muntanya, que s’acabarà a Catalunya

Esquí de muntanya

La International Ski Mountaineering Federation (ISMF) ha fet públic el calendari de competicions de la Copa del Món d’Esquí de Muntanya per a la pròxima temporada. La Val d’Aran acollirà l’última de la proves del circuit internacional, els dies 8 i 9 d’abril de 2017. El nom oficial de la cursa serà Val d’Aran 2017 World Cup, i compta amb el suport del Conselh Generau d’Aran, i de Vielha i Naut Aran.

La competició, organitzada pel Centre Excursionista de Catalunya (CEC) i el CE d’Aran, se celebrarà a l’entorn de l’estació d’esquí de Baqueira Beret, i tindrà el suport de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) i la FEDME.

La primera de les cinc curses puntuables de la Copa del Món de la ISMF serà la Font Blanca, que es disputarà a Andorra els dies 21 i 22 de gener. Tot just una setmana després arribarà la Pyramide d’Oz, al cor de l’Alpe d’Huez, a França. La següent parada de la copa mundial serà a Turquia, a la Ergan 2017 World Cup, el dia 11 de febrer. Prato Nevoso, a Itàlia, acollirà la penúltima prova, la Mondolé Ski Alp, el 24 de març.

La Val d’Aran 2017 World Cup tancarà el calendari. El dissabte 8 d’abril es disputarà la prova individual, dins de la 59a edició del Ral·li del CEC, i el diumenge 9 d’abril, la cursa vertical, dins de la prova Era Pujada. Paral·lelament es celebraran les proves open i Copa Catalana d’Esquí de Muntanya de la FEEC.

Fotografia / Corriols de llum