FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Adrià Martínez
Foto: Adrià Martínez

Notícies - 28/09/2022

‘Amunt’, el festival de muntanya que organitza el Club Excursionista de Gràcia pel seu centenari

Barcelonès Alpinisme Escalada esportiva Excursionisme Entitats Societat

En el marc del seu centenari, el Club Excursionista de Gràcia organitzarà entre els dies 11 i 19 de novembre una gran festa de muntanya en què participaran alguns dels millors alpinistes, escaladors, espeleòlegs i muntanyencs catalans i d’arreu del món. Marc Toralles, Bru Busom,  Sílvia Vidal, Albert Guàrdia i Sean Villanueva són només alguns dels noms que ens podrem trobar en el festival de muntanya “Amunt” del CEG.

A més a més, els federats podran beneficiar-se d’un descompte del 10% sobre el preu de les entrades individuals (els abonaments ja porten el descompte aplicat i no cal codi). Per obtenir-lo només hauran de fer servir el codi “SOMMUNTANYA” el qual hauran de posar en el moment de comprar-les. A l’entrada del festival, aquells que hagin fet servir el codi hauran de presentar la seva tarjeta federativa juntament amb el seu DNI per demostrar que són federats de la FEEC.

El festival tindrà lloc al C.A.T. (Centre Artesà Tradicionàrius), situat a la plaça d’Anna Frank s/n, al barri Vila de Gràcia del Districte de Gràcia de Barcelona (Barcelonès).

Programa del festival de muntanya “Amunt” del CEG

Cada dia entre l’11 i el 19 de novembre (amb l’excepció del diumenge 13 de novembre que serà de descans) els participants del festival podran gaudir de ponències, activitats, presentacions i punts de trobada per debatre, compartir i experimentar qualsevol tema vinculat amb la muntanya. Seran 8 dies seguits de muntanya amb una previsió de 2.400 assistents entre públic i participants a les 6 ponències, debats, i a les més de 15 activitats previstes (com ara presentacions de llibres, premis de fotografia, tallers de prevenció i altres iniciatives relacionades amb la muntanya).

Així mateix, en aquesta primera edició hi participaran figures del panorama internacional i nacional del món de la muntanya. Referents de l’alpinisme, l’escalada, l’espeleologia… i un exemple de superació. L’agenda de les ponències és la següent:

  • 11 de novembre: 18h Sergio García-Dils, “Viatge al fons de la terra”.
  • 12 de novembre: 19:30 Albert Guàrdia i Eloi Vila, “Alpinisme inclusiu”
  • 16 de novembre: 19.30h Sonia Casas, “Alpinismo en femenino”
  • 17 de novembre: 18h Sílvia Vidal, “Un pas més, escalada en solitari a Alaska”
  • 18 de novembre: 19.30h Sean Villanueva, “The moonwalk traverse”
  • 19 de novembre: 19.30h Marc Toralles i Bru Busom, “Slovak Direct al Denali”
100 anys fent muntanya

El Club Excursionista de Gràcia és una entitat nascuda el 13 de gener de 1922 de la mà de tres joves graciencs. Des d’aleshores s’ha convertit en un referent del món excursionista català. Al llarg de la seva història ha contribuït a formar una munió de joves en la pràctica de l’excursionisme i dels esports de muntanya en general. L’entitat, que té ara diferents seccions, ha dut a terme importants fites esportives. Alpinistes del CEG han assolit o participat en les conquestes de diferents cims de més de 8.000 metres, com ara l’Everest, Shisha Pangma, Cho Oyu, Dhaulagiri, K2, Annapurna o Makalu. Actualment, l’entitat té més de mil socis que participen en les seves activitats mitjançant les diferents seccions i continua treballant per seguir creixent en els valors de la muntanya-cultura-país.