Notícies - 06/03/2022

Albert Pérez i Pere Rullan, campions a Sierra Nevada

Esquí de muntanya Seleccions catalanes

Albert Pérez (CE Cerdanya Skimo Team) i Pere Rullan (La Molina CE) han estat els noms propis d’aquest cap de setmana a l’estatal d’esquí de muntanya que s’ha celebrat a Sierra Nevada.

Pérez ha demostrat que tot i la seva joventut, és ara per ara, un dels esquiadors de muntanya a tenir en compte aquests pròxims anys. El del Pla de Santa Maria, que es va perdre el campionat d’Europa de Boí per Covid, ha arribat a Sierra Nevada amb ganes de demostrar tot el seu potencial. Albert Pérez s’ha acabat emportant la classificació combinada final després d’un cap de setmana on ha pujat al pòdium en totes les disciplines. El tarragoní, va fer segon en la prova esprint que obria la competició i ja va ensenyar les cartes per acabar sumant la victòria final en la cursa individual on va superar a Antonio Alcalde i a l’urgellenc Jordi Alís (CE Cerdanya Skimo Team). Alís amb una cursa molt sèria va aconseguir el tercer calaix del pòdium i fer que els calaixos de l’estatal tinguessin un clar color català. El banyolí, Nil Cardona (Ski Club Camprodon) va aconseguir un quart lloc a la prova individual, mateixa posició que ja havia sumat també a l’esprint.

Albert Pérez sumava d’aquesta manera els seus primers èxits a la competició amb la plata a l’esprint i la victòria absoluta, tot i ser sub23, en la cursa individual.

Rullan, el capità de les verticals

La prova vertical es presentava com l’oportunitat per seguir aconseguint èxits per a l’equip català. El duel entre Pere Rullan i Albert Pérez era un dels atractius de la cursa on el solleric establert a la Cerdanya es va acabar emportant la victòria i el segon or per a l’equip català després de l’individual del mateix Pérez.

Rullan es va reservar per aquesta prova i només va participar a la cursa vertical per arribar amb més força a la competició. El solleric, ha imprès un ritme fort des de l’inici i ha anat agafant distància progresiva sobre Alcalde i Albert Pérez que ha estat els seus rivals a la cursa. Les característiques de la cursa segons ha explicat el mateix Rullan “eren especialment dures amb una sortida a 2.400m d’altitud i arribant a 3.100m. La prova combinava trams planers de lliscar i murs drets i complicats”. Rullan s’ha mostrat satisfet de l’èxit en una modalitat que és el clar dominador a Catalunya i a l’estat amb permís d’Oriol Cardona, el gran absent de l’estatal.

Guillem Farriol (CE Cerdanya Skimo Team), 7è, Nil Cardona 8è i Arnau Cases (Espot Esquí Club Valls d’Àneu) 9è han tancat la participació de la selecció catalana a la vertical.

En categoria femenina absoluta l’estatal només ha tingut un nom propi, el de l’andalusa Ana Alonso que ha fet triplet i s’ha emportat la victòria en totes les categories.  La catalana Lídia Puyals (UE Urgellenca), actual subcampiona de Catalunya vertical, ha aconseguit un quart lloc a la cursa vertical.

En categories U20, U18, U16 i U14 els esportistes catalans del Centre de Tecnificació d’Esquí de Muntanya de Catalunya han tornat a dominar els pòdiums dels estatals.