FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 15/10/2015

Actuació de millora al refugi Lluís Estasen del Pedraforca

Refugis

L’Àrea de Refugis de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) ha substituït la centraleta electrònica de gestió de la instal·lació solar fotovoltaica del refugi Lluís Estasen del Pedraforca degut a una avaria elèctrica irreparable, després de 15 anys de vida útil.

La centraleta és un dels elements clau per al correcte funcionament del refugi perquè regula la càrrega de les bateries amb el generador i fa que les plaques solars puguin produir l’energia necessària per al correcte funcionament de l’equipament.

La centraleta regula la càrrega de les bateries des de les plaques, fabrica la corrent a 230 volts, i permet carregar les bateries amb el generador. La nova centraleta és un equip integrat compost per un inversor, un carregador i un regulador. Properament es completarà la renovació de la instal·lació solar fotovoltaica d’aquest refugi amb la substitució de les bateries estacionàries i l’ampliació del camp fotovoltaic.

El refugi Estasen, inaugurat l’any 1949 i ampliat el 1977, té una capacitat de 81 places repartides en dues habitacions situades a la primera planta de l’edifici, un bucòlic xalet de muntanya de pedra, situat al peu del Pedraforca.