FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 10/07/2015

Actuació de manteniment al refugi Molières, a la Vall d’Aran

El Centre Excursionista Alta Ribagorça, l’entitat mantenidora del refugi Molières, ha coordinat l’actuació de millora que s’ha fet al refugi lliure de Molières, un dels equipaments de la xarxa de refugis de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC).

L’actuació ha consistit en l’arranjament de la porta d’entrada del refugi, que no tancava bé, a càrrec d’un fuster que va desplaçar-se fins al refugi, i el repintat de la franja vermella que l’encercla, cabdal per localitzar-lo quan la visibilitat és escassa, que ha anat a càrrec del grup de voluntaris de l’entitat ribagorçana.

Inaugurat l’any 1974, l’estiu de 2011 es va substituir el vell equipament per un de nou. El refugi està situat a 2.390 m d’altitud, al nord de l’estany Inferior de Molières, entre l’Alta Ribagorça i la Vall d’Aran, i és accessible a peu des de la boca sud del túnel de Viella, des de l’Artiga de Lin o des del refugi de la Renclusa.

El refugi de Molières té una capacitat per a 18 persones i compta amb lliteres, matalassos i flassades, i està equipat amb una taula i prestatges, emissora i extintors i un led estroboscòpic. És un excel·lent punt de pernocta per afrontar l’ascens al tuc de Molières (3.010 m) i les nombroses muntanyes d’aquesta raconada, excel·lent per a la pràctica de l’excursionisme, l’alpinisme i l’esquí de muntanya.