FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 25/02/2020

Acompanya’ns a la inauguració del GR 92 a les terres de l’Ebre

Montsià Senders

El Comitè Català de Senders de la FEEC, juntament amb la V vegueria, organitza el 15 de març un senzill acte per inaugurar de manera oficial el nou tram del GR® 92 a les terres de l’Ebre, que acosta el sender al mar.

Es tracta d’uns 58 quilòmetres que aproparan els senderistes a la Mediterrània, seguint l’esperit inicial d’aquest sender de gran recorregut. Aquest nou traçat transita pel Delta de l’Ebre, que amb els seus 320 km² de superfície, constitueix l’hàbitat aquàtic més extens de Catalunya i presenta una rica diversitat d’ambients. Riu, mar, badies, platges, dunes, salobrars, bosc de ribera, llacunes costaneres, illes fluvials i ullals conformen el seu paisatge natural, i, juntament amb els arrossars, acullen una gran diversitat d’organismes (ocells, peixos, rèptils, amfibis, invertebrats…) adaptats als diferents hàbitats. Aquesta riquesa biològica contrasta amb la profunda presència humana. A fi de fer possible l’harmonia entre els valors naturals i la seva explotació per part de la població, i a instàncies dels seus habitants, la Generalitat de Catalunya va constituir l’any 1983 el Parc Natural del Delta de l’Ebre (7.802 ha).

Convidem a totes les entitats i excursionistes a participar en aquest acte, que tindrà lloc a Sant Carles de la Ràpita (Montsià). A les 9:00 h s’iniciarà l’acte amb la benvinguda i uns breus parlaments de les autoritats, per continuar amb una excursió que recorrerà part del nou traçat. El punt de trobada és l’oficina de turisme de Sant Carles de la Ràpita (Parc del Garbí, s/n), des d’on començarà la caminada fins a Sant Pere – Lligallo del Codonyol, passant per la platja dels Hortets, el Far, les Delícies, el barranc de l’Aljub – (Platja del Suïs), els búnquers del Codonyol i el càmping Noya. Es farà el mateix recorregut de tornada.

Horaris de la jornada del 15 de març de 2020

9:00 h: benvinguda als participants i breu parlament de les autoritats
10:00 h: inici de la caminada. Distància: 6 km; Temps previst: 3 h
13:00 h: arribada