FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 16/03/2015

71 participants a la Cursa del Bassiero disputada dins la Copa FEEC – Millet d’Esquí de Muntanya per Equips

Esquí de muntanya

La 51a edició de la Cursa del Bassiero, la travessa amb esquís organitzada per la Unió Excursionista de Catalunya de Barcelona, emmarcada dins la 31a Copa FEEC – Millet d’Esquí de Muntanya per Equips, s’ha disputat el passat diumenge, 15 de març, al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estanys de Sant Maurici.

TRET DE SORTIDA BASSIERO5115Tot i que les previsions meteorològiques no eren del tot favorables i era difícil predir quin temps faria durant la competició, un total de 71 corredors i corredores han participat a la cursa. A causa del mal temps, l’organització ha hagut de modificar el recorregut sense cap conseqüència per al desenvolupament de la cursa. El canvi n’ha disminuït el recorregut, de tres a una sola vall, però ha mantingut els metres de desnivell dels circuits de 2.000 m i 1.000 m que s’havien plantejat anteriorment.

La sortida de la Cursa del Bassiero s’ha efectuat a les 9.15 hores, amb un temps favorable i bona visibilitat. Tot i això, la meteorologia ha anat empitjorant al llarg del matí, que ha acabat amb una nevada que dificultava la visibilitat durant la cursa, que s’ha desenvolupat sense cap incident.

Els guanyadors de la 51a edició de la Cursa del Bassiero han estat: Loic Thevin i Franck Asserquet amb un temps de 3 hores i 28 minuts, en Categoria absoluta masculina (2.000 m); Inka Belles i Sophie Dusautoir, andorranes, amb un temps de 3 hores i 47 minuts, Categoria femenina (2.000 m); i Ivo Viñas i David Romero, amb un temps de 3 hores i 9 minuts per finalitzar el recorregut, en Categoria Junior (1.000 m). Els temps de la resta de participants es podran consultar properament a la web de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) i a la web de la Cursa del Bassiero.

Un cop finalitzada la Cursa, s’ha celebrat un dinar popular al Poliesportiu d’Esterri d’Àneu. Seguidament s’ha realitzat l’entrega de premis i el sorteig de material amb tots els participants. L’organització de la Cursa del Bassiero ha donat per finalitzat l’esdeveniment a les 17h i pròximament començarà a pensar en la 52a edició.