FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Marta Anglès Folch
Foto: Marta Anglès Folch

Notícies - 23/10/2022

50 anys de Marxa Infantil a Rubí per tancar la temporada

Vallès Occidental Excursionisme Excursionisme

El calendari de Marxes Infantils de Regularitat del 2022 ha baixat el teló amb la 50a Marxa del Centre Excursionista de Rubí (Vallès Occidental) aquest 23 d´octubre. 

El mig segle de marxes del CER ja es va començar a celebrar a principis d’octubre amb una taula rodona a  l’Auditori Vallhonrat, en la que hi van participar  els fundadors de la Marxa i tres generacions d’una mateixa família que hi havien participat. A més a més, es va donar per inaugurada una exposició que repassava, amb fotografies i objectes, els 50 anys de la Marxa Infantil, que va començar el 1968 i que s’ha pogut realitzar fins a l’actualitat a excepció de quatre anys.

Aquest diumenge 23 d’octubre, unes  200 parelles d´infants d´entre 7 i 12 anys van participar en una marxa d´11km que va iniciar-se a les 9.30 h des del camí de Xercavins passant per llocs emblemàtics dels voltants de la ciutat com la masia Xercavins, Sant Muç, la serra de can Pòlit, el torrent de Can Serra i can Ramoneda.Els participants van haver de passar per 9 controls de pas  i fer dues parades: una de 30´per esmorzar i una altra de 10´per descansar. I tot gràcies, com sempre, als voluntaris, una vuitantena d´adults vinculats, d´una manera o altra, al CER i a la col·laboració de l’ajuntament de la ciutat.

A l´arribada, els infants van gaudir  de les activitats d’aventura, com un rocòdrom, pont de mico, inflables, etc. i un dinar amb la família a la mateixa esplanada.

Els primers classificats han tingut trofeu i l´obsequi d´una cantimplora. Igualment, es van repartir  gorres del “TOT Rubí” entre tothom que va participar de la caminada.

Com a part de la celebració, aquesta edició i de manera excepcional, un cop van sortir tots els equips infantils, es va organitzar la Marxa per a adults, pensada per a tothom que volgués reviure l’experiència de la Marxa. Els 225 adults participants van rebre  una samarreta commemorativa de la 50a edició.

De nou, la Marta Anglès Folch, encarregada de la vocalia d´infància, joventut i famílies de la FEEC hi va assistir per seguir donant suport a la Marxa, donar un cop de mà i fer tot el recorregut amb els participants. Ara  tocarà pensar en el calendari del 2023 esperant que altres entitats s´animin a organitzar Marxes Infantils de Regularitat.