Repte 50 barrancs

50 barrancs. Aquesta és la xifra que el Comitè de Barrancs de la FEEC ha escollit com a nou repte. Amb l’objectiu de conèixer les diferents contrades del nostre país mitjançant el descens de barrancs, s’ha preparat un catàleg apte per a tots els públics, amb el propòsit que els federats n’assoleixen la cinquantena.

“50 barrancs” és un repte on tothom hi te cabuda, s’hi poden trobar des de barrancs amb poca acotació fins als barrancs més tècnics de Catalunya. Sempre s’ha de tenir formació i consultar les condicions de la zona on es vulgui fer l’activitat. Cal recordar que no es tracta de cap competició.

El llistat està format per 50 barrancs representatius i característics de la geografia catalana i es poden realitzar en l’ordre que es vulgui. La selecció dels barrancs representa el consens de les persones que formen part del Comitè, valorant-los en funció del seu interès o importància geogràfica. Vigent des de l’1 de gener de 2018, és el resultat d’intentar cobrir tot el territori de Catalunya, perquè totes les comarques hi estiguin representades. També s’ha procurat que aquests siguin tan d’interès tècnic com geològic.

Per a més detalls, consulteu la normativa i la classificació de barrancs.

Concurs fotogràfic “Fotobarrancs”

L’aspecte cultural de l’activitat dels “50 barrancs” es concreta en el concurs fotogràfic “Fotobarrancs”. Els federats, independentment de la seva participació en aquest repte, poden aportar una visió estètica i viscuda en el descens dels barrancs que conformen el llistat.

Registra el teu barranc - individual

Registra el teu barranc - grup

Cercador de barrancs

Nom Població Comarca Grau de Dificultat Descensos