Notícies - 20/05/2019

Segon ‘Top ten’ De la Selecció Catalana de Curses per Muntanya a la Copa del Món

Curses per Muntanya Seleccions catalanes

Amb molts canvis a la convocatòria, la Selecció Catalana de Curses per Muntanya ha tornat a trobar-se amb la Copa del Món de la ISF . El combinat català ha aconseguit un nou ‘top ten’ amb el setè lloc d’Ester Casajuana (CE Alliberadrenalina) a la prova de l’ Skyrace Des Matheysins. Després de l’estrena al Japó on Gisela Carrion (AE Matxacuca) va sumar un sisè lloc,  l’equip ha comptat amb una àmplia representació en un recorregut molt exigent.

Els onze corredors seleccionats per Fernando Rosa acompanyats pel tècnic Andres Arroyo i Marc Trasserra han estat: Maria Bernigues (AE Mountain Runners del Bergiedà), Ester Casajuana (CE Alliberadrenalina), Marta Llagostera (AE Collbató), Jordi Alís (Club Cerdanya Skimo), Gerard Españó (AE Mountain Runners Berguedà), Fernando Lopez (CEM La Cameta Coixa), Gerard Cabestany (CE Segarra), Diego Arroyo (AE Matxacuca), David Prades (AE Mountain Runners Berguedà), Abel Carretero (AE Matxacuca) i Jonatan Cuesta (CEM La Cameta Coixa).

L’exigència dels Alps

La quarta prova del circuit Migu Run Skyrunner World Series situada al cor dels Alps francesos comptava amb  un total de 27 quilòmetres i 1.980 metres de desnivell positiu amb un recorregut tècnic i exigent. Les condicions meteorològiques adverses d’última hora no han ajudat als catalans, ja que la mala visibilitat i la neu han fet que la cursa un cop superat ‘el Jardí del Diable’, es convertís en un petit infern alpí.

Ester Casajuana en un moment de la cursa. Foto: Roger Salanova

La sortida es va dur a terme des de Matheysine (900 m), a 30 km al sud de Grenoble. Els primers quilòmetres transcorrien sense dificultat i portava als participants al que es coneix com “el Jardí del Diable” seguit d’una forta pujada amb secció tècnica de cordes que feia arribar als corredors a la part més alta del recorregut. Sens dubte, la part més exigent de la cursa va ser quan els corredors van crestejar els tres cims: Pérollier a 2.183 m, Tabor a 2.389 m i Piquet de Nantes a 2.214 m. El llarg descens a través de corriols i pistes va fer arribar als esportistes fins al municipi de Saint Honoré.

Quatre corredors de la Selecció Catalana al Top 20

Sent una de les proves més compromeses del circuit fins ara, l’equip català ha aconseguit debutar al màxim nivell. En categoria femenina, Ester Casajuana (CE Alliberadrenalina) s’ha emportat una lluitada setena posició i aconseguia entrar a la meta amb un temps de 3h 13’ 01’’. Malgrat no sentir-se del tot còmoda amb la cursa, la tarragonina es troba en un bon moment de forma i s’ha situat dins del Top 10 després d’una dura lluita amb la francesa Julie Roux.

La rusa Elena Rukhliada (2h 57’ 05’’) que ha liderat la cursa de principi a fi s’ha emportat la victòria en categoria femenina seguida de l’americana Hilary Girardi a sis minuts  i de la suïssa Katie Schide que ha tancat el podi femení.

Pel que fa la categoria masculina, Gerard Españó ha ocupat la 14a posició aprofitant les parts més tècniques de la cursa per treure avantatge als seus contrincants. El corredor ha sigut capaç d’aprofitar les seves capacitats i després d’una lluita amb l’espanyol, Alfredo Gil, ha aconsegueit entrar pocs segons després amb un temps de 2h 41’ 08’’. Jordi Alís , també ha estat capaç de debutar al màxim nivell malgrat tornar de la concentració internacional a Iran. El corredor que va arribar de les competicions internacionals el mateix dissabte va sumar el 18è lloc  després d’entrar per línia de meta amb un temps de 2’ 42’ 48’’. A menys d’un minut de diferencia d’Alís, David Prades ha tancat el Top 20 català amb una merescuda 19a posició. El corredor més ràpid de la prova ha estat el polac Barloniej Przedwojewski amb un temps de 2h 35’ 10’’ després d’una disputada final que els separava de pocs segons del francès Théo Detienne, que ocupava la segona posició, i de l’eslovac Roc Bratina tercer.

La propera cita pels corredors de Fernando Rosa serà el 15 de juny a la clàssica Livigno Skymarathon amb un total de 34 quilòmetres i 2700 desnivell positiu.