FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Revista Vèrtex - 276

Sílvia Vidal, la petita gran escaladora

Gener-febrer 2018

Entrevista a Sílvia Vidal. Xavier Maduell

La Sílvia Vidal és poc coneguda pel públic general, potser perquè l’activitat que fa és molt específica i no busca la notorietat. Li preguntem sobre les motivacions que l’han convertida en una referència mundial de l’escalada de grans parets.

Massissos de Maladeta i Posets amb esquís. Jordi Corominas

Des del capdamunt de l’Aneto i el Posets es despengen nombroses valls amb totes les orientacions possibles per al gaudi de l’esquí de muntanya. Amb la firma de luxe d’un alpinista i guia d’alta muntanya de prestigi internacional, aquest reportatge ens acompanya a la recerca de les neus més altes dels Pirineus.

Excursions a la serra de Mont-roig. Antoni Satorra i Joan Ramon Segura

L’última edició del Premi Vèrtex va atorgar el guardó al treball Serra de Mont-roig i muntanyes veïnes pel recull d’itineraris al voltant d’aquests vistosos relleus de la comarca de la Noguera. Els seus autors ens presenten una tria de les millors excursions.

Els Mossos d’Esquadra a la muntanya hivernal. Unitat d’Intervenció a la Muntanya

La Unitat d’Intervenció a la Muntanya dels Mossos d’Esquadra troba, amb l’arribada del fred i la neu, uns requeriments que l’obliguen a especialitzar les seves accions a l’hivern. La inspecció, la formació, la prevenció i l’avaluació de l’estabilitat del mantell nival són alguns dels seus camps d’actuació.

Crèdits

VÈRTEX 276, GENER-FEBRER 2018

EDITA: Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya - Federació Catalana d’Alpinisme i Escalada

Rambla 41, pral. 08002 Barcelona
Tel. 934 120 777 Fax 934 126 353
vertex@feec.cat

DIRECCIÓ: Quim P. Casadesús

CAP DE REDACCIÓ: Xavier Maduell

CONSELL ASSESSOR: Josep Maria Arias, Armand Ballart, Rosa Maria Bosch, Eliseu T. Climent, Samuel Colomer, Francesc Domènech, Jordi Fortuny, Josep Llusà, Jordi Merino, Adriana Olsina, Vicent Partal, Carme Porta, Ester Sabadell i Joan Maria Vives.

HAN COL·LABORAT EN AQUEST NÚMERO: Armand Ballart, Judit Baseiria, Dani Brugarolas, Marieta Cartró, Núria Casaldàliga, Eliseu T. Climent, Jordi Corominas, Pere Esteban, Enric Faura, Josep Llusà, Laura Piferrer, Roger Rovira, Ester Sabadell, Oriol Sales, Sara Sans, Antoni Satorra, Joan Ramon Segura, Emili de Tomàs i Ivan Torres.

COL·LABORADORS GRÀFICS: Dani Ascaso, Manolo Barcia, Marc de Bruyn, Xavier Capdevila, Roger Cararach, Edu Català, Adrià Chueca, Joan Font, Chaiyà Garcia, Francesc Grau, Israel Macià, Santi Miñano, Anna Mongay, Santi Padrós, David Palmada, Tere Pastor, Carles Xavier Pons, Ivan Rocamora, Ángel Sahún, Sergi Salvador, Pep Serra, Jordi Serrat, Miquel Taverna, Jordi Tosas, Sílvia Vidal i Valentí Zapater.

PUBLICITAT, ADMINISTRACIÓ I VENDES: Consol Rodríguez 

SUBSCRIPCIONS I ATENCIÓ AL LECTOR: vertex@feec.cat

CORRECCIÓ LINGÜÍSTICA Xavier Maduell

MAPES: MCH

MAQUETACIÓ I DISSENY: Ió Lab - Jaume Marco

IMPRESSIÓ: Litografia Rosés, SA

DISTRIBUCIÓ: SPM, SL / Llibreria Altaïr, SL

Dipòsit legal: B. 36121-1965

ISSN: 0042-4420

Reservats tots els drets. Aquesta publicació no pot ser reproduïda ni totalment ni parcial sense consentiment de l’editor. Tampoc no pot ser transmesa per cap mitjà o mètode, ja sigui electrònic, mecànic o d’altre tipus.

Vèrtex no es fa responsable de les opinions i valoracions subjectives que els col·laboradors puguin fer en els articles publicats a la revista.

Vèrtex adverteix al lector que la pràctica dels esports de muntanya comporta riscos i aconsella extremar-hi les precaucions.


Membre de:

Amb el suport de: