FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Revista Vèrtex -

Sent la muntanya. A punt per tornar-hi – ESPECIAL PRIMAVERA

Maig-juny 2020

Montserrat fotogènic. David Balcells

Montserrat permet realitzar itineraris com el que presentem, que enllaça les sis regions del massís i es delecta amb imatges pròpies de la muntanya més original i simbòlica de Catalunya.

Salts d’aigua a l’Alt Berguedà. Sergi Boixader

Els torrents de muntanya, amb els seus gorgs i salts d’aigua, són un al·licient refrescant de tota excursió estival. El Prepirineu berguedà proporciona nombroses possibilitats des de la vall del Bastareny fins al riu Aigua de Valls, passant pel Catllaràs i Picancel

BTT a les valls d’Aran i Luishon. Xavi Carbonell

Les valls d’Aran i Luishon comparteixen els horitzons més altius de la serralada pirinenca. Una potent pedalada uneix aquestes veïnes de la frontera.

Montsant amb BTTMaurici Montané

La serra de Montsant és un paradís per a la pràctica de l’excursionisme i l’escalada al cor del Priorat. Però l’itinerari que envolta el massís ens recorda que la bicicleta de muntanya també és un mitjà òptim per impregnar-se de les essències d’aquesta terra que enamora.

Travessa Carlit 50 Estanys. Xavier Grivé
A cavall de l’Alta Cerdanya, el Capcir i l’Arièja, el massís del Carlit acull més d’una cinquantena d’estanys. El circuit que presentem recorre aquest sector en cinc etapes d’alta muntanya i corona el cim més elevat del Pirineu oriental, el Carlit (2.921 m).

Escalades a la serra de Busa. Ricard Darder i Martí Jubany

Encara existeixen a Catalunya zones d’escalada amb una divulgació molt pobra en guies d’escalada i fins i tot a través d’Internet. Una de les més grans i interessants és la serra de Busa, de la qual ressenyem tota la cinglera sud: terreny d’aventura al Solsonès.

La travessa de la Ribagorça. Òscar Alemán

El Pont de Suert marca el punt de sortida i arribada d’una volta a peu per tres valls ribagorçanes: Boí, Barravés i Castanesa. De la muntanya mitjana a l’alta muntanya, de Catalunya a l’Aragó.

Travessa pel Ripollès, Conflent i Cerdanya. David Guiu i Olga Rovira

Les comarques de la Cerdanya, el Ripollès i el Conflent configuren un entramat de valls fascinants per als amants de l’alta muntanya. Presentem una travessa per una amalgama de pics, comes i carenes al cor del Pirineu oriental.

Ruta del Ter. Eliseu T. Climent

Un riu, dos-cents quilòmetres, cinc comarques (el Ripollès, Osona, la Selva, el Gironès i el Baix Empordà) i una bicicleta. Els ingredients hi són, només hi falten cuiners disposats a combinar-ho tot.

Crèdits

VÈRTEX MAIG-JUNY 2020

EDITA: Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya - Federació Catalana d’Alpinisme i Escalada

Rambla 41, pral. 08002 Barcelona
Tel. 934 120 777 Fax 934 126 353
vertex@feec.cat

DIRECCIÓ: Quim P. Casadesús

CAP DE REDACCIÓ: Xavier Maduell

CONSELL ASSESSOR: Armand Ballart, Rosa Maria Bosch, Eliseu T. Climent, Samuel Colomer, Francesc Domènech, Josep Llusà, Jordi Merino, Adriana Olsina, Ester Sabadell i Joan Maria Vives.

HAN COL·LABORAT EN AQUEST NÚMERO: Òscar Alemán, David Balcells, Sergi Boixader, Xavier Carbonell, Eliseu T. Climent, Ricard Darder, Xavier Grivé, David Guiu, Martí Jubany, Maurici Montané i Olga Rovira

COL·LABORADORS GRÀFICS: Toni Agelet, Armand Ballart, Juan Manuel Borrero, Carles Claraco, Oriol Clavera, David Garriga, Josep Jané, Rafael López-Monné, Anna Mongay, Biel Roig i Albert Torres

PUBLICITAT, ADMINISTRACIÓ I VENDES: Consol Rodríguez

SUBSCRIPCIONS I ATENCIÓ AL LECTOR: vertex@feec.cat

CORRECCIÓ LINGÜÍSTICA: Xavier Maduell

MAPES: MCH

MAQUETACIÓ I DISSENY: Ió Lab - Jaume Marco

IMPRESSIÓ: Litografia Rosés, SA

DISTRIBUCIÓ: SPM, SL / Llibreria Altaïr, SL

Dipòsit legal: B. 36121-1965

ISSN: 0042-4420

Reservats tots els drets. Aquesta publicació no pot ser reproduïda ni totalment ni parcial sense consentiment de l’editor. Tampoc no pot ser transmesa per cap mitjà o mètode, ja sigui electrònic, mecànic o d’altre tipus.

Vèrtex no es fa responsable de les opinions i valoracions subjectives que els col·laboradors puguin fer en els articles publicats a la revista.

Vèrtex adverteix al lector que la pràctica dels esports de muntanya comporta riscos i aconsella extremar-hi les precaucions.


Membre de:

Amb el suport de: