FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Revista Vèrtex - 267

Gran Capucin: rere el Rastre de Bonatti

Juliol-agost 2016

Rere el rastre de Bonatti . Dani Brugarolas

Grand Capucin Massís del Montblanc. La transformació d’una paret històrica. Des d’aquella primera ascensió de Bonatti i Gigho a convertir-se en una escola d’escalada d’altura perseguint l’esperit original dels pioners.

Les ascensions catalanes més altes i històriques. Edu Sallent

Les ascensions més altes i històriques. Fa 42 anys que els primers catalans van fer el cim de l’Annapurna. Quatre dècades més tard Òscar Cadiach i Ferran Latorre estan molt a prop d’aconseguir ser els primers catalans en aconseguir els catorze cims més alts del planeta.

Araceli Segarra. Quim P. Casadesús

Polivalent i Valenta. Araceli Segarra es va convertir en una icona per una generació després de ser la primera catalana en fer el cim de l’Everest. Ara l’Araceli viu entre els seus projectes artístics personals i la passió per la muntanya.

La travessa de la Ribagorça. Òscar Alemán

La ruta de les tres valls. Una travessa circular per enllaçar tres valls que uneixen Catalunya i l’Aragó a la Ribagorça. Boí, Barravés i Castanesa. De la muntanya mitjana a l’alta muntanya, una ruta amb sortida i arribada a Pont de Suert.

Cursa Burriac Atac . Albert Jorquera

L’Assalt al castell s’ha convertit per mèrits propis en la nocturna referència a Catalunya aconseguint unir els diferents elements que fan d’aquesta prova del Maresme una jornada amb un caràcter especial.


 

Crèdits

VÈRTEX 267, JULIOL-AGOST 2016

EDITA: Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya - Federació Catalana d’Alpinisme i Escalada

Rambla 41, pral. 08002 Barcelona
Tel. 934 120 777 Fax 934 126 353
vertex@feec.cat

DIRECCIÓ: Quim P. Casadesús

CAP DE REDACCIÓ: Xavier Maduell

CONSELL ASSESSOR: Josep M. Arias, Eliseu T. Climent, Pito Costa, Jordi Fortuny, Jordi Lalueza, Josep Llusà, Xavier Maduell, Glòria Martí, Pep Mata, Jordi Merino, Anna Mongay, Vicent Partal, Carme Porta, Agustí Sala, Lluís Simó i Joan Tutusaus.

SECCIONS
Actualitat: Elisenda Palou
Opinió: Dani Brugarolas, Eliseu T. Climent, Enric Faura, Marc Pinsach i Ester Sabadell.
Estil alpí: Laura Piferrer
Escalada esportiva: Marieta Cartró
Vies noves: Armand Ballart
Muntanyes de paper: Judit Baseiria

HAN COL·LABORAT EN AQUEST NÚMERO: Carles Capellas, Edu Sallent, Josep Llusà, Dani Brugarolas, Óscar Aleman, Albert Jorquera, Ivan Torres

COL·LABORADORS GRÀFICS: Emili Civís, Òscar Cadiach, Enric Lucas, Carles Vallès, Jordi Canyameres, Ed Viesturs, Alfons Valls, Ferran Latorre, Raúl Comino, Adrià Martínez, Ivan Rocamora, Carlos Pérez, Aitor Flores, Fátima Gil, Jaume Llanes.

PUBLICITAT, ADMINISTRACIÓ I VENDES: Consol Rodríguez /Maribel Gavaldà

SUBSCRIPCIONS I ATENCIÓ AL LECTOR: vertex@feec.cat

CORRECCIÓ LINGÜÍSTICA Xavier Maduell

MAPES: MCH

MAQUETACIÓ I DISSENY: Ió Lab - Jaume Marco

IMPRESSIÓ: Litografia Rosés, SA

DISTRIBUCIÓ: SPM, SL / Llibreria Altaïr, SL

Dipòsit legal: B. 36121-1965

ISSN: 0042-4420

Reservats tots els drets. Aquesta publicació no pot ser reproduïda ni totalment ni parcial sense consentiment de l’editor. Tampoc no pot ser transmesa per cap mitjà o mètode, ja sigui electrònic, mecànic o d’altre tipus.

Vèrtex no es fa responsable de les opinions i valoracions subjectives que els col·laboradors puguin fer en els articles publicats a la revista.

Vèrtex adverteix al lector que la pràctica dels esports de muntanya comporta riscos i aconsella extremar-hi les precaucions.


Membre de:

Amb el suport de: