FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 15/03/2018

Una festa d’alçada

Societat

El rècord històric de federats i els noms propis dels esportistes i alpinistes catalans han estat els grans protagonistes de la festa anual de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya que s’ha celebrat al Born CCM, el dimecres 14 de març .

Més de dues-centes persones han seguit en directe una festa que ha fet reconeixements especials als esportistes; Kilian Jornet, Clàudia Galícia, Oriol Cardona, Laia Andreu, Eduard Hernàndez, Ragna Debats, Sheila Avilés, Eugeni Gil i Núria Picas. A més a més dels alpinistes; Marc Toralles, Roger Cararach i Santi Pedrós.

L’acte ha servit principalment per fer un merescut homenatge a dos noms propis, Òscar Cadiach i Ferran Latorre.  Els dos alpinistes catalans van tancar al 2017 el cercle dels catorze cims més alts del planeta i han escrit una pàgina important per la història de la muntanya a Catalunya.

La periodista i meteoròloga, Míriam Santamaria, ha estat l’encarregada de conduir una gala que ha comptat també amb l’actuació musical del grup tarragoní, Anna d’Ivori. Un dels moments més especials de la festa s’ha viscut amb la interpretació per part dels Anna d’Ivori de la cançó de Lluis Llach ‘CompanysNo és això‘ dedicada als presos i exiliats polítics catalans.

La festa ha servit igualment per fer un reconeixement a les entitats que celebren els seus vint-i-cinc anys: Ateneu d’Acció Cultural (SE), Centre Excursionista Esquirol, Club Excursionista Begues, Club Patxanguerus d’Alforja, Colla Excursionista la Senyera, Grup Empordanès Investigació Subterrànies. (SE), Penya Ciclista Nicky’s (SE), Penya Fondistes Badalona . I aquelles que celebren el seu mig segle: Centre Excursionista Súria, Unió Excursionista Urgellenca i els setanta-cinc anys: Club Muntanyenc Mollet.

Cal destacar que enguany s’ha fet l’entrega del premi del concurs ‘Innova‘ que coordina i organitza Camp Base i que premia projectes originals i relacionats amb la seguretat a la muntanya.

El lliurament del premi Innova-Lluís Simó amb Marc Mundet (Camp Base), el guanyador i Juli Gendrau (Director general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments del Departament d’Interior)

Durant la festa s’ha fet igualment un sentit moment de record al que va ser vicepresident de la FEEC, Lluís Simó. El president de la UFEC, Gerard Esteva, ha interpretat ‘El cant dels ocells’ amb el violí, amb imatges del mateix Simó projectades a la pantalla.

Gerard Esteva (President de la UFEC) interpreta el cant dels ocells amb la imatge del desaparegut Lluís Simó de fons)

El màxim guardó de la FEEC, l’Ensenya d’Or, ha estat lliurat aquest any a la Societat General d’Informació de Muntaya per la seva darrera exposició i pels seus anys de treball pel món de la muntanya.

Els 75 anys de La Molina, els 25 anys de Guils Fontanera o l’empresa de roba esportiva Tuga han estat altres dels guardonats de la nit.

La festa de la FEEC també ha servit per entregar el Premi Vèrtex, que aquest any ha recaigut en Joan Francesc Collado amb l’obra ‘Del Cadí al Canigó, la carena infinita’.