FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 06/04/2021

Si portes la muntanya a la sang, et necessitem

Federats

La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, els Bombers de la Generalitat de Catalunya i el Banc de Sang i Teixits uneixen esforços per aconseguir augmentar les tocades reserves de sang dels hospitals catalans.

La iniciativa organitza una marató de donació de sang la setmana del 12 al 17 d’abril a 12 hospitals del país repartits per tot el territori.

Amb el lema “Si portes la muntanya a la sang” es vol conscienciar de la importància de donar sang en aquests moments complicats i de la importància que té a hores d’ara poder augmentar les reserves actuals.

Les mesures actuals de confinament comarcal no afecten en cas de voler fer una donació de sang i amb el resguard de la reserva es pot donar sang en una altra comarca en cas que no hi hagi hospital a la comarca de residència.

El pla de desconfinament de Catalunya ha fet baixar les donacions de sang aquests últims dies. Des que es va flexibilitzar la mobilitat, el nombre de persones que s’han apuntat a donar sang ha anat baixant dia a dia.

I els pròxims dies es preveu que les donacions de sang puguin recular fins a un 20%. Els hàbits de la ciutadania s’han anat modificant a causa de la Covid, mentre que els hospitals mantenen les necessitats per als malalts.

Cada dia calen al voltant de 1.000 donacions per poder garantir el subministrament de components sanguinis a totes les persones que ho requereixin.

Aquesta baixada de donacions afecta a les plaquetes, ja que són el component sanguini amb una vida més curta. Caduquen al cap de 5 dies i cal unir les donacions de sang de fins a 5 persones per aconseguir una dosi necessària per a un sol pacient.

Per poder donar sang cal fer la inscripció prèvia en el web que s’ha habilitat especialment per aquesta iniciativa.