FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Carla López
Foto: Carla López

Notícies - 19/10/2019

Sheila Avilés es proclama campiona de la Copa del Món de curses per muntanya i Oriol Cardona subcampió

Curses per Muntanya

La catalana Sheila Avilés (CEM La Cameta Coixa) s’ha proclamat campiona de la Copa del Món de Curses per Muntanya després de córrer a Itàlia l’última cursa de la temporada de les Migu Run Skyrunner World Series de la ISF. En categoria masculina, Oriol Cardona (Skimo Club Camprodon) és el subcampió d’aquesta Copa del Món, arran de fer una grandíssima temporada arribant a l’última prova en primera posició del rànquing i sent un dels preferits per guanyar aquest títol. Cardona s’ha jugat el títol a la recta d’arribada amb el japonès Ruy Ueda.

A les 9 del matí s’ha donat el tret de sortida a la ciutat italiana Limone Sul Garda. Sheila Avilés s’ha posicionat la primera i ha marcat el ritme a la corredora Denisa Dragomir, que li ha trepitjat els peus en tot moment. A la primera pujada de la cursa, al quilòmetre 5, Avilés ha passat als 38 minuts i només li ha tret 38 segons a Denisa. Al quilòmetre 11 els papers s’han girat i Denisa ha agafat el control fins arribar a la línia de meta finalitzant tot el recorregut en 3 hores i 36 minuts. Dos minuts més tard ha arribat Avilés ocupant el segon calaix del podi femení i Marcela Vasinova, el tercer.

Sheila Avilés a la cursa Buff Epic Trail / Foto: Carla López

En categoria masculina les tres primeres posicions també han estat molt ajustades. Tot i que el japonès Ruy Ueda ha anat en primera posició tota la cursa, en tot moment ha hagut d’escoltar els passos dels corredors que anaven al seu darrera. A l’inici de la segona pujada més tècnica i llarga de la cursa, al quilòmetre 11, Ueda portva 32 minuts amb 10 segons de diferència respecte el correor suís Chrystian Mathys i a 42 segons de Jan Margarit (AE Mountain Runners del Berguerdà) que ocupava la tercera posició. En aquest mateix quilòmetre, Oriol Cardona anava a la quarta posició passant 14 minuts més tard. Finalment, el japonès ha ocupat la primera posició del podi finalitzant en 3 hores i s’ha proclamat campió de la Copa del Món de curses per muntanya. La sorpresa ha estat per Oriol Cardona, qui no ha defallit en cap moment i ha sabut reservar forces per aconseguir pujar posicions arribant el segon a menys d’un minut de diferència respecte el primer. El tercer lloc del podi masculí se l’ha emportat Chrystian Mathys finalitzant en 3 hores i 7 minuts més tard.

Oriol Cardona a la cursa Sky Pirineu / Foto: Carla López

La cursa italiana Limone Extreme Skyrace, de 22 quilòmetres i 2.055 metres de desnivell pels voltants del llac Garda, ha posat punt i final a una gran temporada de curses per muntanya que es va iniciar el mes d’abril al Japó. Duant tots aquests mesos els corredors de les Migu Run Skyrunner World Series, han tingut l’oportunitat de viatjar per diferents països com Japó, Xina, França, Itàlia, Noruega, Grècia, Catalunya i Espanya. El calendari de l’any que ve ja s’ha publicat i la competició es tornarà a iniciar el mes d’abril al Japó amb la Mt. Awa Skyrace.