FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Pat Soler - FEEC
Foto: Pat Soler - FEEC

Notícies - 07/07/2024

Oriol Ferré, Alícia Domingo, Franco Romanini i Nathalie Bassols Campions a l’Aqua Beach Trail Roda de Berà

Tarragonès Marxa aquàtica

L’Associació Marxa Aquàtica Baix Gaià, en col·laboració amb la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) i la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Roda de Berà, ha celebrat amb èxit el 4t Campionat de Catalunya Aqua Beach Trail i la 1a Copa Catalana Aqua Beach Trail Vila Roda de Berà. Les curses de Aqua Beach Trail es caracteritzen per fusionar la marxa aquàtica amb el trail corrent per la sorra i les seves rodalies, fet que fa que l’estratègia i la polivalència juguin un paper molt important en aquesta modalitat, desenvolupant-se en un entorn idíl·lic aprofitant els camins de ronda i les magnífiques platges de Roda de Berà.

El campionat constava de dues categories de cursa: la cursa de 4.000 metres i la cursa de 8,150 metres, que incloïa 4.280 metres de carrera i 3.870 metres de marxa aquàtica.

El cronograma de l’esdeveniment va començar a les 7:15 del matí amb la recepció i lliurament de dorsals, sota un cel de núvols però amb bones temperatures. L’estat del mar, les onades i un terreny marí inestable van ser els grans protagonistes de la jornada.

Els participants van tenir dificultats per mantenir una posició òptima dins de l’aigua, fent la cursa més dura, tècnica i esgotadora.

La competició masculina va ser molt ajustada de principi a fi, amb un grup fort que va competir molt apretat per poder progressar més fàcilment dins de l’aigua. José Antonio Sánchez va liderar el grup durant gran part de la competició en els trams d’aigua tot i no estar en plena forma. Oriol Ferré, atleta multidisciplinar de la FEEC i membre de la Selecció de raquetes de neu, va prendre el lideratge en els trams de córrer, que és el seu punt fort. Javier Vázquez, nou a la disciplina però també bon corredor, especialment en KV, i Antonio Torrejón, també van lluitar en aquest grup. El podi es va decidir en els últims 300 metres de cursa, a la sortida de l’aigua, on Oriol Ferré, Javier Vázquez i Antonio Torrejón, més versats en el terreny de les curses, van poder posar una marxa més i copar el podi.

Oriol Ferré i Alicia Domingo s’imposen en el campionat.

En la competició femenina de la cursa llarga, la lluita per la victòria va ser molt ajustada entre Alícia Domingo i Walia Caler, dues habituals als podis, que van entrar a l’esprint a la meta. Finalment, la victòria va ser per Alícia Domingo del Club Excursionista Arítjol, amb només uns segons de diferència respecte a Walia Caler. Alícia Domingo Masdeu del Club Excursionista Arítjol es va endur la victòria amb un temps de 1:28:46. Walia Caler Abarca de l’Associació Marxa Aquàtica Baix Gaià va aconseguir el segon lloc amb un temps de 1:29:12. Montse Conesa Martínez del Club Excursionista Madteam va completar el podi amb un temps de 1:37:27, destacant la seva resistència i habilitat en aquesta disciplina.

A la cursa de 4.000 metres, Franco Romanini, un jove corredor del Sabadell, es va imposar a la categoria masculina amb un temps de 40:23. A la categoria femenina, Nathalie Bassols de l’Associació Marxa Aquàtica Baix Gaià va demostrar la seva destresa en creuar la línia de meta en 43 minuts. Illan Tomàs i Franc Gallardo de la UES van completar el podi masculí en una emocionant entrada a l’esprint, amb només 7 segons de diferència entre el segon i el tercer lloc. A la categoria femenina, Berta Montaner, també de l’Associació Marxa Aquàtica Baix Gaià, es va assegurar el segon lloc. Isabel Suter, mare de Nathalie Bassols, va completar el podi femení en tercer lloc, compartint aquest honor amb la seva filla.

La victoria per equips ha estat per l’Aritjol

La marxa aquàtica i l’aqua beach trail no només són més completes i exigents del que poden semblar a primera vista, sinó que també tenen molta atracció per als amants del trail que viuen a zones de costa i volen millorar la seva potència en el tronc inferior. Ambdós esports depenen molt de les condicions de les platges i del onatge. Avui tot i l’estat de la mar, la bona predisposició de l’equip organitzador i també dels marxadors amb moltes ganes de competir han fet possible que la prova hagi sortit endavant.

Consulta el calendari complet de marxa aquàtica i aqua beach trail.