FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies - Foto: Jean-Pierre Clatot-AFP
Feec Notícies - Foto: Jean-Pierre Clatot-AFP

Notícies - 02/09/2017

Núria Picas, reina del Mont Blanc

Curses per Muntanya

Núria Picas (Buff – AE Mountain Runners del Berguedà) ha sumat la seva primera victòria a l’UTMB (Ultra Trail Mont Blanc) en la seva llarga carrera esportiva. Picas ha fet història i s’ha convertit amb aquesta victòria en la primera esportista catalana i primera també de l’estat espanyol que guanya aquesta competició.

La manresana ho ha fet parant el rellotge amb un temps de 25h 45m i 44seg, i després de manar durant tota la cursa.

Picas ha anat en tot moment gestionant el seu avantatge respecte a les perseguidores i ha aconseguit regular l’esforç amb suficient marge per acabar superant a la suïssa Andrea Huser que ha entrat a tres minut de Picas (25h 49min i 18 seg) i la francesa Cristelle Bard, a la classificació final. Núria Picas ha arribat amb les piles justes al darrer tram de la cursa però els més de 40 min d’avantatge que ha arribat a acumular sobre les seves perseguidores l’ha permès poder afrontar l’últim descens des de la Flégère amb la pausa necessària per no gastar més del que podia.

L’entrada de Núria Picas a la meta de Chamonix ha tornat a ser una d’aquelles entrades que recordarà l’esportista catalana. Picas ho ha fet amb una senyera estelada i els seus dos fills que han sortit a abraçar a l’esportista per entrar junts a la meta. La manresana ha aconseguit la victòria després de dues segones posicions (2013 i 2014) en aquesta UTMB. Picas puja ara el més amunt del pòdium i es corona com la reina del Mont Blanc aquest 2017.

Captura de pantalla 2017-09-02 a les 20.17.56

Un 2017 que no ha estat un any fàcil per la Núria. La seva aventura frustrada per culpa d’una malaltia al Makalu (8.481m) a finals del mes de maig, ha obligat a l’esportista bagenca establerta a Berga a construir una preparació específica per aquest tram final de temporada de curses per muntanya.

A l’arribada Picas ha reconegut que no podia ni córrer a 10 quilòmetres de la meta i que això ha fet que Andrea Huser pràcticament agafés a la catalana.

Segurament després d’aquell or a la Copa del Món d’Ultra Trail del 2012, amb aquella imatge de la Núria entrant a meta amb estelada en mà que va dornar la volta al món,  aquesta és la victòria més sonada de la Núria Picas.

Picas segueix així engreixant un palmarès digne d’una de les millors esportistes catalanes.