FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 08/07/2015

Nova edició del Curs Internacional de Socorrisme, Seguretat i Medicina d’Urgències a Muntanya

Formació

La Càtedra de Medicina de Muntanya i del Medi Natural i de Simulació Clínica de la Universitat de Girona i Mountain-Medicine.Org organitzen la 15a edició del Curs Internacional de Socorrisme, Seguretat i Medicina d’Urgències a Muntanya, dirigit a sanitaris que habitualment treballen en el sector de les urgències i emergències i que pretinguin formar part de grups de rescat, amb possessió prèvia del diploma en medicina de muntanya.

El curs té un mòdul d’estiu i un d’hivern. El mòdul estival durarà tres dies entre el 21, 22 i 23 de setembre i es practicaran coneixements i tècniques en organització per casos d’espeleologia, barransquisme, escalada, via ferrada, i tècniques de rescat en helicòpter.

En el mòdul hivernal, que es farà entre el 14 i 15 de març de l’any vinent 2016, es revisaran els coneixements mínims necessaris de tècniques de rescat organitzat a l’hivern, assistència a víctimes d’allaus i amb casos d’hipotèrmia i congelacions, i es treballaran els riscos i les limitacions de la muntanya a l’hivern, l’analgèsia en rescat de muntanya, el control del shock hipovolèmic.