FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 14/01/2019

No tot s’hi val al repte dels 100 cims

100 cims

L’1 de juliol de 2019 farà 13 anys que va començar el repte dels “100 Cims”. En aquell moment, els cims que conformaven el llistat eren 175, on figuraven cims representatius de l’excursionisme català. Aquest llistat inicial es va modificar l’any 2012 ampliant-los a 308. Si bé una de les finalitats primordials del repte dels “100 Cims” és conèixer el país fent excursionisme, amb l’ampliació de cims i la possibilitat d’assolir més d’un cim en un dia, feia que el repte perdés bona part del seu sentit, que és el fet de conèixer el país.

Per tant, els membres del Comitè dels “100 Cims” han considerat que cal recuperar l’esperit inicial de l’activitat. Així doncs, a partir de dia 1 de juliol de 2019 per superar el repte caldrà assolir un centenar de cims d’un llistat de 150 que es consideren “essencials”. El llistat continuarà tenint 308 cims i, evidentment, els federats podran assolir els cims que vulguin, però no és considerarà que s’ha superat el repte fins que s’assoleixi el centenar de cims dins dels essencials. Continuarà sense haver-hi cap limitació en el nombre de cims assolits per dia.

Aquest modificació no afecta per a res a la validesa dels cims assolits amb anterioritat a l’1 de juliol de 2019. Per exemple, si un federat té 97 cims validats en aquella data, només n’hi mancaran 3 del llistat de cims essencials per assolir el repte. Evidentment, podrà assolir, a més a més, els cims que vulgui del llistat actual on hi n’hi ha 308.

Com a resum de tot podríem dir que el repte tindrà dues parts: en la primera fase s’han d’assolir 100 cims “essencials” i, en la segona, s’obre el ventall de la resta de cims i els altres reconeixements (2×100 Cims, 3×100 Cims).

Independentment d’això, el Comitè està estudiant la possibilitat d’ampliar encara més el llistat de cims per acabar de tenir un catàleg dels cims catalans.

 

Dia del cim

El “Dia del cim” és una activitat proposada pel Comitè dels “100 Cims” que consisteix en l’ascensió a un cim que es considera que té les característiques per figurar al llistat. Es tracta d’una sortida col·lectiva amb els membres del Comitè. És una sortida “autosuficient” en la qual els participants s’han de preocupar del seu desplaçament i del menjar.

Per a l’any 2019, el cim triat és el Puigdefrou (839), situat al terme municipal de la Cellera. L’excursió surt d’aquesta població i s’enfila cap a Becdejuvell per assolir el cim. El desnivell a superar és de 720 m i d’unes 3 hores de marxa efectiva. L’activitat es durà a terme el 2 de març. Més endavant es donarà informació més detallada d’aquesta.