FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 15/07/2014

Les Valls d’Àneu a l’abast de tothom a través d’una ultratrail, una cursa, una marxa i una caminada populars

Curses per Muntanya

Les Valls d’Àneu és l’escenari d’una de les cites que s’han consolidat en el calendari de les curses per muntanya i les marxes populars el proper cap de setmana del 19 i 20 de juliol. L’Ultra Valls d’Àneu ha esdevingut una de les curses més atractives per als aficionats a l’esport de muntanya. Amb 92,30 quilòmetres de distància i un desnivell positiu de 7.344 metres, transcorre per quatre municipis: Alt Àneu, Espot, Guingueta d’Àneu i Esterri d’Àneu, on hi haurà el punt de sortida i arribada de les diferents proves.

logo-ultra-vallsdaneu

L’Ultra Valls d’Àneu es disputa acompanyada d’una oferta esportiva que inclou: una cursa de resistència (44 quilòmetres i 2.550 metres de desnivell), una marxa popular (20 quilòmetres i 500 metres de desnivell) i una caminada popular de tres quilòmetres. Entre les quatre opcions projectades, s’espera al voltant de mig miler de participants. La cursa de resistència està inclosa dins el calendari de Curses de Resistència de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya.

La cursa per muntanya d’ultraresistència, que puntua per a la prestigiosa Ultra Trail du Mont-Blanc, passa per Saboredo, la vall de Gerber, la vall de Cabanes, el coll del Bassiero, la vall d’Arreu (Rosari i Garrabea), i els estanys de la vall de la Gola i els Tres Estanys. Aquesta serà un prova combinada, hi haurà un quilòmetre vertical cronometrat, amb un premi a banda sempre que s’acabi la Ultra després, que es farà per la pala del Tèsol.

El cap de setmana tindrà també la seva vessant solidària, ja que s’han posat a la venda dorsals solidaris per tal d’aconseguir arribar als 3.000 euros que costa el desfibril·lador semiautomàtic que els organitzadors instal·laran a l’entrada de la Residència de la Gent Gran d’Esterri d’Àneu.