FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 16/06/2018

Laura Orgué i Sheila Avilés, or i plata a Livigno

Curses per Muntanya

El circuit internacional d’skyrunning ha arribat a Livigno, a la regió de la Llombardia, a Itàlia, el 16 de juny. La cursa italiana ha estat la quarta on ha participat  la Selecció Catalana de Curses per Muntanya de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), després de les cites de Xina, Zegama i Madeira.

L’equip català ha competit a Livigno amb un equip format per set corredors: David Prades (AE Moutain Runners del Berguedà), Laia Andreu (UE Vic), Montse Martínez (AAEET (SE)), Albert Pujol (CE Taradell), Sergi Rodríguez (CE La Segarra), Gerard Españó (AE Moutain Runners del Berguedà) i Jonatan Mora (CE Voltreganès). Els han acompanyat el seleccionador Fernando Rosa i el tècnic Andrés Arroyo.

La cursa de Livigno està dissenyada pel corredor Marco de Gasperi, i conté tots els ingredients de l’esperit skyrunning: 34 quilòmetres de distància, uns 2.600 metres de desnivell positiu i trams tècnics per sobre dels 3.000 metres d’alçada.

Laura Orgué i Sheila Avilés guanyen a Livigno

Laura Orgué (UE Urgellenca) i Sheila Avilés (AE Matxacuca) han protagonitzat un emocionant duel a Livigno. Orgué ha encapçalat la cursa des dels primers compassos, seguida sempre de molt a prop per Avilés, no passant quasi en cap moment del minut de distància entre ambdues. En la darrera baixada, Avilés s’ha apropat molt a Orgué i ha estat a punt de caçar-la. Finalment, Laura Orgué ha entrat a meta amb un avantatge de només 34″ sobre Sheila Avilés i s’ha emportat la victòria.

Orgué ha marcat un temps de 4h10’11”; Avilés, segona, 4h10’45”; i tercera ha estat la veterana italiana Elisa Desco, amb 4h19’45”.

La sorpresa ha estat en categoria masculina. Nou en aquesta cursa, la victòria se l’ha emportat Petter Engdahl, amb 3h33’26”. El suec, provinent de l’esquí nòrdic, va debutar en la copa del Món de les curses per muntanya el 2016. La segona plaça l’ha ocupat el suís Pascal Egli, 3h38’01”; i la tercera, el nord-americà David Sinclair, 3h39’16”.

Els corredors de la selecció catalana entren al Top 20

L’equip de la selecció catalana ha tingut una participació destacada a Livigno, entrant entre els 20 primers classificats tant en categoria masculina com femenina.

Laia Andreu ha estat la corredora més destacada de la selecció, aconseguint una 9a plaça en categoria femenina. Montse Martínez ha fet també una bona cursa, creuant la meta en 15a posició.

Entre les homes, Albert Pujol ha estat el millor de l’equip català, amb una treballada 12a posició. Just darrera seu ha entrat a meta Jonatan Mora. Gerard Españó ha sigut 17è i David Prades, 19è.

Calendari de la Selecció Catalana de Curses per Muntanya: 
1/7/2018- Buff Epic Trail (Catalunya) – Copa del Món ISF
22/7/2018 – Dolomites Skyrace (Itàlia)- Copa del Món ISF
29/7/2018- Comapedrosa (Andorra) – Copa del Món ISF
25/8/2018- Ultraks Zermatt (Suïssa) – Copa del Món ISF
26/8/2018- Trofeo Kima (Itàlia) – Copa del Món ISF
1/9/2018 – The Rut (USA) – Copa del Món ISF
13/10/2018 – Limone Extreme (Itàlia) – Copa del Món ISF