FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

La via ferrada de la Teresina, a Montserrat, tancada temporalment per treballs de restauració i millora | FEEC

Notícies - 25/11/2014

La via ferrada de la Teresina, a Montserrat, tancada temporalment per treballs de restauració i millora

Els especialistes del Grup de Treball de Millora de la Seguretat ha decretat el tancament provisional de la via ferrada La Teresina de Montserrat per poder-hi fer treballs de millora.

Després de la inspecció, el grup format per tècnics del Patronat de la Muntanya de Montserrat, tècnics de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) i tècnics del Grup de Recolzament d’Actuacions Especials (GRAE) dels Bombers de la Generalitat ha elaborat un informe on s’evalua com a potencialment perillosa a causa del mal estat de les instal·lacions.

La via restarà tancada de forma temporal fins la finalització de les feines de restauració i millora dels trams més malmesos i degradats. Els usuaris trobaran l’avís de tancament senyalitzat als cartells que s’han posat a les zones properes d’aparcament i d’accés a la via, a l’ermita de Santa Cecília.

La Teresina va ser la primera via ferrada instal·lada a Catalunya i a tot l’Estat Espanyol, el 1993, per l’escalador Antonio Garcia Picazo. Aquesta via compta amb un desnivell important i és una via clàssica d’escalada combinada amb cadenes i grapes amb alguns trams aèris amb vistes de vertigen.