FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Quim P. Casadesús
Foto: Quim P. Casadesús

Notícies - 14/07/2022

La Generalitat posa en marxa mesures dràstiques als espais naturals per l’alt risc d’incendis

Excursionisme Entitats Federats Natura

El Govern rebaixa les restriccions pel risc d’incendis i només es manté a 28 pobles de l’Alt Empordà i a 2 del Baix Empordà, interior també manté les restriccions només a tres espais naturals com són Cap de creus, al de l’Albera i també al del Montgrí.

Així la Generalitat rebaixa les restriccions que afectaven a 275 municipis i 20 comarques del país a partir des del passat 15 de juliol. La Generalitat ha decidit prorrogar aquestes mesures els pròxims quatre dies.

L’episodi d’altes temperatures i sequera prolongat, ha obligat al Govern a començar a dibuixar un nou mapa de restriccions per als pròxims dies.

Ha estat el mateix conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, qui ha anunciat “restriccions severes” i que “no són senzilles” per combatre una onada de calor “persistent”, perquè els models no preveuen quan acabarà.

El pla s’anirà revisant els pròxims dies depenent de l’evolució de les condicions meteorològiques. Les restriccions afecten únicament a aquelles comarques i municipis que es troben en pla Alfa 3.

Des de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya demanem que se segueixin les indicacions del Govern i que es limitin les sortides a espais naturals encara que aquests no estiguin en les mateixes restriccions.

Els dos primers punts comporten detalls a tenir en compte per a tots els federats i federades:

  1. La suspensió de totes les activitats d’educació en el lleure de tipus acampada, ruta i ruta esportiva, així com d’aquelles activitats esportives que es desenvolupin en el medi natural i altres que tinguin condicions equivalents. Les activitats s’han de desplaçar a un nucli habitat o població, i si això no és possible, retornar al punt d’origen.
  2. La restricció de les activitats vinculades als casals de vacances, colònies i estades esportives i equivalents, a l’entorn immediat de les edificacions on es faci la pernocta.

Des del cos dels Agents Rurals s’ha emès un nou model de Pla Alfa on s’ha dibuixat la delicada situació de pràcticament tot el país.