FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 28/11/2020

La FEEC presenta un pressupost de més de cinc milions d’euros per aquest 2021

L’Assemblea General Extraòrdinaria de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) ha aprovat per unanimitat un pressupost presentat per la junta de la federació per aquest 2021. Un pressupost que per segona vegada supera els 5 milions d’euros. La FEEC augmenta el pressupost de l’any passat  (5.074.463€ al 2020) quan per primer cop se superaven es 5 milions d’euros i fixa el pressupost per aquest 2021, en 5.168.612€.

L’Assemblea de les entitats s’ha celebrat per primera vegada de forma telemàtica a causa de la pandèmia de la Covid-19 i de les restriccions de mobilitat existents a Catalunya.  Més d’una cinquantena  d’entitats han assistit a aquesta cita que ha servit per aprovar el pressupost i presentar el pla d’acció de les diferents àrees de la FEEC de cara al 2021.

Aquesta ha començat amb la benvinguda del President de la FEEC, Jordi Merino, i ha comptat de forma especial amb la presentació també de l’alpinista català, Ferran Latorre.

En l’informe de presidència, Jordi Merino, ha parlat sobre els diferents projectes que la FEEC té previstos per aquest pròxim any i ha remarcat que aquests estaran pendents de l’evolució de la pandèmia.

El President de la FEEC ha destacat la creació conjunta amb el Govern català d’una taula per estudiar la massificació en els espais naturals o d’una nova APP per poder seguir la petjada de CO2 que es deixa al medi ambient.

Merino ha explicat que aquest 2021 es convocaran eleccions a la FEEC com marquen els estatuts i ha anunciat que la junta actual que encapçala optarà a la reelecció.

Per la seva banda Ferran Latorre ha fet un repàs a la història de la FEEC, que aquest any fa 100 anys, i ha volgut remarcar el paper que juguen les entitats excursionistes en la societat del país.

Novetats per al 2021

Els diferents caps d’àrea de la FEEC han presentat les novetats per a l’any vinent. Pel que fa a l’Àrea d’Entitats, Carles X. Pons, ha destacat la cinquena edició del programa de suport a les biblioteques, on ja participen gairebé una vuitantena d’entitats davant les vint del primer any. El cap d’Àrea d’Excursionisme, Joan Huertos, ha demanat la col·laboració de les entitats per seguir impulsant els direfents circuits i caminades en un any que serà molt complicat.  Pel que fa al calendari de les activitats alpinístiques ha destacat que la poca acceptació d’aquest calendari ha fet renunciar de moment a la seva creació.

Bernat Macià, de l’Àrea de Lleure, ha remarcat el Campament General Infantil de Catalunya que és una de les poques activitats que s’ha pogut fer aquest 2020 i que es vol repetir al 2021 i ha explicat que es mantenen les subvencions per activitats infantils. Per la seva banda, l’Àrea de Natura, de la mà de Montse Jove, ha exposat el seu projecte per donar a conèixer aquesta àrea i per potenciar el paper dins la FEEC.

L’Àrea de Territori s’ha presentat amb continuïtat de projectes que es van iniciar l’any anterior. Josep Casanovas ha destacat el projecte transfronterer Entrepyr II, que aquest 2021 finalitzarà les seves accions, i les noves condicions del refugi de Certascan. Casanovas ha volgut destacar les millores que es s’estan fent i es faran al 2021 en els refugis de la FEEC per millorar les seves condicions i la sostenibilitat d’aquests.

Antoni Massagué, de l’Àrea Tècnica, s’ha excusat per no tenir encara els diferents calendaris enllestits degut a la situació de pandèmia actual. Tot i això cal apuntar que el calendari d’esquí de muntanya ja està completament definit des del mes d’octubre i ha anunciat que al gener de 2021 es donaran a conèixer la resta de calendaris. Massagué ha lamentat la situació que ha tocat viure aquest any on per exemple per primera vegada no s’ha celebrat el campionat de Catalunya d’Escalada.

La novetat més important de l‘Àrea de Formació, explicada per Jordi Magrinyà, és la creació de nous cursos de formació amb una nova estructuració per a la formació federativa. Magrinyà s’ha mostrat satisfet d’aquests canvis i ha volgut deixar clar que s’han seguit fent cursos online que ja s’havien programat. Una altra novetat és a l’àrea de seguretat que a partir d’aquest 2021 dependrà directement de presidència, amb veu pròpia dins la federació.

L’Àrea de Comunicació ha destacat, de la mà del seu director, Quim Pons, que ha mostrat la nova imatge de la FEEC de cara a aquest 2021 i ha volgut remarcar l’important increment de visites que ha patit el nou web de la federació.

Miquel Fernández ha tancat aquesta presentació de les àrees amb l’explicació de l’Àrea de Tecnologies i Sistemes, que s’encarregarà de posar en funcionament aquest nou web de la FEEC, en el seu primer any de vida.

Llicència federativa sense augment de preu

La llicència federativa presenta poques novetats aquest any. Des de la FEEC s’ha aconseguit mantenir el preu de totes les llicències federatives en un any on ha augmentat de forma significativa el nombre d’expedients oberts a federats.

La llicència manté la pòlissa de Responsabilitat Civil, amb un límit per sinistre d’1.000.000 a 1.500.000 d’euros. També la cobertura a tot el món excepte Estats Units i Canadà, que es va aplicar el passat 2020 o l’inclosió de la marxa aquàtica a totes les modalitats de llicències i l’slackline a la modalitat C (fins a 50cm d’altura i amb una cinta d’un mínim de 25cm d’ample).

Igualment també seguirà vigent la modalitat temporal plus que amplia l’àmbit territorial a Europa i s’ha creat una cobertura exclusiva per a federats professionals. Aquesta inclou una cobertura  d’un capital diari de 16 euros, amb franquícia de set dies i un màxim d’un any. Prima anual de 65€ i cobertura en cas d’incapacitat temporal del federat derivada d’un accident cobert per la pòlissa d’accidents de la FEEC.

El preu de la llicència federativa per a majors es pot trobar a partir de 50,60 euros. Es manté el descompte en la tarifa de l’assegurança de la llicència temporal per a sortides i activitats de les entitats i també de caminades i marxes populars, que per al 2020 també s’hi inclou marxa nòrdica i marxa aquàtica. S’ofereix un 10% de descompte sobre la prima de l’assegurança per a la inscripció de més de 25 persones en una mateixa prova o activitat i un 20% si la inscripció és de més de 50 persones.