FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 19/03/2015

La FEEC participa en l’acte públic de denúncia contra els greuges del govern espanyol a l’esport

Les federacions, clubs i esportistes catalans s’han unit per manifestar el seu rebuig a les mesures legislatives que el govern espanyol ha anat aprovant els últims anys, buscant una política centralitzadora i fiscalitzadora en l’esport. L’acte ha tingut lloc en un al Centre Esportiu Estació del Nord, a Barcelona, aquest matí.

El col·lectiu esportiu català s’ha unit en una campanya de protesta sota el nom “Stop greuges” i una recollida de signatures sota el lema “Sortim a guanyar”, reunint ja a més de set mil persones i entitats del sector, entre ells, la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC). A l’acte hi ha assistit el portaveu de la Generalitat de Catalunya, Francesc Homs; el secretari general de l’Esport, Ivan Tibau, i els presidents dels clubs esportius, entitats i institucions, com el president de la UFEC, Gerard Esteva, i el president de la FEEC, Jordi Merino.

A l’acte d’aquest matí, on s’han reunit unes 1.200 persones representant més de 800 institutcions esportives catalanes, la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), ha citat els grans gregues que afecten l’esport català. S’ha denunciat la implantació de la llicència única, la nova llei sobre l’impost de societats que afecta als clubs, les inspeccions de treball, els voluntaris i els monitors, així com l’augment de l’IVA al 21 % als serveis esportius, i el control de moviments i registre de qualsevol moviment a partir de 100 euros.

El moviment pretén defensar el model català i evitar que el gran nombre d’entitats sense ànim de lucre i els clubs mçés modestos puguin acabar desapareixent a causa de la seva situació precària amb la implantació de la Llei Wert. Després de la lectura del manifesta, s’ha simbolitzat la demanda de supressió d’aquesta mesura fiscal amb un gest col·lectiu: l’alçament de targetes vermelles. TV3 ho ha difós amb aquest vídeo al Telenotícies Migdia.

Fotografia: UFEC