FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 01/09/2022

La FEEC impulsa un nou “Repte d’Entitats”

Alpinisme BTT Esquí de muntanya Alpinisme Esquí de Muntanya

Amb l’objectiu de promoure la interacció entre les diferents entitats i clubs excursionistes del país, des de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, es proposa un nou repte per a tots aquells que vulguin formar equips i participar en diferents disciplines de muntanya (Alpinisme, Esquí de Muntanya i BTT).

El diccionari defineix la paraula repte com un objectiu difícil que constitueix un estímul i un desafiament per a qui se’l proposa.
Amb la voluntat de promocionar la pràctica de l’Alpinisme, l’Esquí de Muntanya i la Bicicleta Tot Terreny, o sigui, l’excursionisme en algunes de les seves disciplines, des de la FEEC es llença aquest Repte als membres de les entitats i clubs excursionistes que formen la Federació.

No és una activitat competitiva, si bé és cert que l’objectiu és crear, entre els diferents equips que hi participin, una competència sana que els animi i motivi a superar els reptes que s’aniran proposant.

Des de la FEEC es vol valorar l’esforç de tots els participants, i es reconeixerà a tots aquells equips i entitats que hagin assolit un nombre de reptes determinat.

Durant la temporada 2022-23 es plantejaran els 4 reptes de cada disciplina que s’aniran comunicant gradualment als equips inscrits mitjançant un correu electrònic que inclourà una fitxa adjunta amb tots els detalls necessaris per poder realitzar l’activitat.

Bicicleta de muntanya:

Seran 4 recorreguts circulars per les comarques de l’Alt Empordà, Garrotxa, Baix Llobregat i Berguedà, amb una distància al voltant dels 50km i un desnivell positiu de 1500m aproximadament.

Esquí de muntanya:

Els reptes estaran supeditats a les condicions meteorològiques i a les nevades. Es comunicaran 15 dies abans de l’inici de cada un d’ells per intentar assegurar al màxim les bones condicions de la neu. Generalment es tractarà de recorreguts circulars amb ascensions a algun cim.

Alpinisme:

Es proposaran diferents ascensions o travesses per canals i/o crestes del Pirineu.

Disciplina “convidada”:

Als equips que realitzin el repte de totes 3 disciplines, se’ls donarà la possibilitat de realitzar un últim repte d’una altra disciplina esportiva durant els mesos de maig-juny. Aquest primer any es tractarà d’una excursió en caiac de mar, per la costa brava, on caldrà localitzar diferents balises amagades en coves o llocs de difícil accés.

 

Els equips no cal que estiguin formats per membres d’una mateixa entitat tot i que una entitat ha de posar nom a l’equip i formar amb els seus socis el màxim gruix de l’equip.

 

Normativa del Repte

Com fer inscripció si ets una entitat