FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 26/11/2017

Joan Puig i Dolors Varela, campions de Catalunya de marxes tècniques

Marxes tècniques

El Campionat de Catalunya de Marxes Tècniques de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) ha tingut lloc dins del marc de la 54a Marxa d’Orientació i Regularitat “El Cuc”, el diumenge 26, a Sant Mateu de Bages (Bages). La marxa ha estat organitzada  per la Unió Excursionista de Catalunya de Cornellà (UECC), amb la col·laboració de l’Agrupació Excursionista Talaia i el Centre Excursionista Molins de Rei.

El campionat ha tingut un sistema mixt, amb una part de sistema “dufour”, una de sistema “cuc”, i una altre amb sistema descriptiu. Cada sistema funciona de manera diferent.

En el sistema “dufour”, per azimuts, la representació gràfica es fa amb una línia recta i a escala, on es marca la sortida i l’orientació en graus per on va el camí. A cada azimut es marca el tipus de camí. El sistema “cuc” es una representació gràfica del camí en verdadera magnitud, no en projecció. En aquest sistema les distàncies poden enganyar, ja que el camí que es plasma gràficament és una abstracció de la realitat. En aquest cas també s’indica el tipus de camí. En el sistema descriptiu simplement s’explica el camí a seguir de forma literal. En tots els trams hi han tres tipus de controls: neutralització, pas i regularitat.

Joan Puig i Dolors Varela, campions de Catalunya

Joan Puig i Dolors Varela, de la UEC Cornellà, s’han proclamat campions de Catalunya de marxes tècniques, El subcampionat ha sigut per José Ramón Blanco i Rosario Gómez, també de la UEC Cornellà, i la tercera plaça per Xavier Xuncà i Joan Carles Moreno del CE Avinyó. Josep Segura i Miquel Cinca, membres del comitè de marxes de la FEEC han recollit el guardó dels tercers classificats en representació dels premiats. A l’entrega de premis ha assistit Meritxell Soler, responsable de competicions de la FEEC.

El Campionat de Catalunya ha tancat el calendari competitiu de la 19a Copa Catalana de Marxes Tècniques i de Regularitat de la FEEC. El sistema mixt pel campionat es van implantar en l’edició de l’any 2015 i donada la seva acceptació s’ha mantingut des de llavors.