FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 13/08/2014

Es presenten les noves accions de millora de la seguretat a la muntanya de Montserrat

El Patronat de la Muntanya de Montserrat, juntament amb els Bombers de la Generalitat i la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) ha presentat aquest matí les accions que s’han dut a terme amb l’objectiu de millorar la seguretat a la muntanya de Montserrat, ja que és una zona d’altíssima afluència de persones, tant muntanyencs com turistes. L’acte ha comptat amb la participació del president de la FEEC, Jordi Merino, i el vicepresident Lluís Simó.

Senyalització a la via ferrada de ‘La Teresina’

El Grup de Treball de millora de la Seguretat a Montserrat ha promogut la revisió de la via ferrada de la Teresina i ha col·locat cartells informatius al peu de la via i al pàrquing de Santa Cecília. Els plafons recorden la dificultat de l’activitat, la preparació tècnica i física que requereix la via, els consells bàsics de seguretat i el material necessari per a fer-ne un bon ús. A la vegada, s’està treballant en les millores tècniques de la via i que preveu arreglar-ne aquells trams més malmesos i degredats.

5.000 díptics informatius amb la col·laboració de la Creu Roja

El mateix Grup de Treball del Patronat, la FEEC i els Bombers de la Generalitat han editat 5.000 díptics per als visitants a Montserrat per tal que coneixin millor la muntanya i l’ús que poden fer d’aquest Parc Natural. La Creu Roja ha col·laborat en la distribució d’aquest material divulgatiu i està desenvolupant activitats per tal de reduir els riscos dels visitants, proporcionar-los assistència sociosanitària i realitzar acompanyaments a persones amb problemes de mobilitat.

En el que portem d’any les actuacions dels Bombers de la Generalitat en medi natural a nivell general de Catalunya s’han reduït en tots els casos respecte les mateixes dates de l’any passat, passant d’un total de 559 actuacions el 31 de juliol de 2013, a 502 el 31 de juliol de 2014.

Els mitjans es fan ressò de les millores a la muntanya de Montserrat