FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 21/04/2014

Els homes que volien pujar una muntanya de més de 8.000 metres’, al festival de cinema de Trento

Alpinisme

El documental “Els homes que volien pujar una muntanya de més de 8.000 metres”, dirigit per Pere Herms i produit per Abyssinia Films el 2013, amb el suport de Televisió de Catalunya i la col·laboració de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), ha estat seleccionat en el Trento Film Festival.

El documental, que va ser estrenat en el passat Festival Internacional de Muntanya de Torelló, explica la historia d’en Raül Corominas i en Pere Herms, un alpinista i un cineasta units per un somni comú: pujar per primera vegada a una muntanya de més de 8.000 metres.

Durant mesos, els dos amics d’Avinyó (el Bages) es desplacen a la recerca d’experiències vitals per l’Himàlaia per acabar ascendint la vuitena muntanya més alta del món: el Manaslu de 8.163 metres. Per tots dos, es tracta de la primera ascensió a una muntanya de més de 8.000 metres. El documental, no només relata les vivències i aventures dels expedicionaris, sinó que, també, intenta indagar en les qüestions més profundes i transcendentals que s’amaguen darrera de la necessitat espiritual i indefugible de vagar per les muntanyes.