FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 26/06/2017

Eli Gordón i l’equip femení de la Selecció Catalana, campions d’Espanya de Curses per Muntanya

Curses per Muntanya

La Selecció Catalana de Curses per Muntanya de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) ha participat en el Campionat d’Espanya de Curses per Muntanya, que s’ha disputat a Zumaia (Guipúscoa), en el marc de la novena edició de la Zumaia Flysch Trail Mendi Lasterketa, el 25 de juny.

Un total de 24 corredors, entre totes les categories, han representat a Catalunya en el campionat, acompanyats pel seleccionador Fernando Rosa. Els atletes participants de la categoria absoluta han cobert un recorregut de 42 quilòmetres amb 2.300 metres de desnivell positiu.

Eli Gordón i l’equip femení de la Selecció Catalana, campions

La Selecció Catalana ha viatjat a Zumaia amb un equip fort que es troba en plena temporada i que està aconseguint molt bons resultats arreu. La millor de la selecció ha estat Eli Gordón (AE Lleure Montornés), que amb un temps de 4 hores 14 minuts, ha guanyat la cursa i s’ha proclamat campiona d’Espanya de curses per muntanya. El segon calaix del podi l’ha ocupat la basca Virginia Pérez, amb 15 minuts de diferència amb Gordón, i el tercer, la valenciana Eva Bernat, que ha traspassat la línia de meta només 30 segons més tard.

A més de la victòria de Gordón, l’equip femení de la selecció ha estat el que ha sumat més punts gràcies al resultat del global de les corredores a la marató i s’ha proclamat campió d’Espanya per autonomies.

En categoria masculina, la victòria se l’ha emportat l’andalús Dani Garcia, que s’ha fet amb el campionat d’Espanya amb 3 hores i 33 minuts. Un minut més tard arribava el basc Ismail Razga, seguit d’Abdelfatah Dalal, de Jaén. El primer català en categoria masculina ha estat Sergi Rodríguez, que ha ocupat l’11a posició amb un temps de 3 hores i 47 minuts.

Resultats destacables en categories inferiors: Marc Traserra, campió d’Espanya júnior i cinc medalles més

En les categories inferiors els corredors catalans també han aconseguit resultats destacables. Marc Traserra (Club Excursionista Voltregranès ARS) s’ha proclamat campió d’Espanya en categoria júnior. “L’estil de cursa m’ha afavorit. Corro curses de cross durant l’hivern i el recorregut ràpid, amb molts trams de pista i gespa, m’ha anat molt bé”, ha explicat Traserra. El subcampionat se l’ha emportat l’andalús Daniel Osanz, i el tercer lloc ha estat ocupat també per un català, Adrià Duarri (CE Súria). Els següents llocs de la classificació han estat també ocupats per catalans: en quarta posició arribava Josep Morales (Associació Esportiva Matxacuca), seguit per David Rovira (UE Sant Joan de les Abadesses) i Isaac Barti (Centre Excursionista d’Olot) en cinquena i sisena posició.

Les joves de la categoria femenina júnior també han fet un bon paper a Zumaia. Maria Beringues (AE Mountain Runners del Berguedà) s’ha proclamat subcampiona d’Espanya i Laia Aguilar (CE Calldetenes) ha estat tercera. La primera posició ha estat per la basca Irati Zubizarreta.

En categoria cadet cal destacar la segona posició d’Arnau Cases (Espot Esquí Club Valls d’Àneu) i la primera de Jana Aguilar (CE Calldetenes).

Fotos / Skyrunner Series