FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: David Guiu
Foto: David Guiu

Notícies - 01/02/2024

El Prepirineu del Segre guardonat amb el premi Vèrtex

Excursionisme Cultura Revista Vèrtex

Un treball per a conèixer el Prepirineu del Segre s’ha endut el Premi Vèrtex, el concurs que anualment convoquen la FEEC i l’editorial Cossetània.

Els autors d’aquesta guia d’itineraris de muntanya són David Guiu i Olga Rovira que, amb la consecució del premi, reben una dotació econòmica de 3.000 euros i veuran publicat el treball en forma de llibre per part de Cossetània l’any que ve.

El treball Passejar, caminar i córrer pel Prepirineu del Segre ressenya recorreguts per diferents zones de les comarques de l’Alt Urgell, dividits en sis disposicions geogràfiques concretes des de la Ribera d’Urgellet fins a la Serra de l’Aubenç seguint el recorregut del riu Segre per les valls de la zona.

L’obra  ha guanyat la 23a edició del concurs, corresponent a l’any 2022.  El Premi Vèrtex va ser creat l’any 2000 per la FEEC i Cossetània Edicions amb l’objectiu de fomentar la qualitat en l’edició de guies de muntanya en català. L’edició del 2021 es va obrir a nous gèneres per acollir també treballs de narrativa i assaig al voltant de l’excursionisme i els esports de muntanya.

Un jurat format pel Director Editorial de Cossetània, Josep Maria Olivé, el periodista de muntanya, Eliseu T. Climent, la coordinadora de la secció Muntanyes de Paper, Judit Baseiria, el Redactor en Cap de la revista Vèrtex, Xavier Maduell i el Director de la revista Vèrtex, Quim Pons, va atorgar el premi pel rigor i l’interès excursionista i de muntanya a aquestes “Passejar, caminar i córrer pel Prepirineu del Segre”

El Premi Vèrtex 2023 (24a edició) tancarà el termini de presentació de treballs el 30 de juny del 2024.