FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 04/04/2022

El ‘Dia del cim’ pujarà al Roc del Migdia

Solsonès Excursionisme 100 cims Excursionisme

Aquest mes d’abril torna el Dia del Cim amb una sortida guiada pel Grup Excursionista d’Oliana fins al Roc del Migdia (1.153m), al municipi d’Odèn (Solsonès). L’any 2021 aquesta activitat no es va poder fer atesa la situació pandèmica, però enguany el Comitè dels “100 Cims” proposa de nou la visita a un cim.

El Dia del cim és una proposta del Comitè dels “100 Cims” per tal de fer la visita a un cim que podria formar part d’una ampliació del llistat vigent dels “100 Cims”. Aquesta proposta va començar l’any 2015 amb l’excursió al serrat de Sant Isidre (Berguedà); després es van visitar Santa Bàrbara (Baix Camp), el Cogulló (Noguera), Puigdefrou (la Selva) i Sant Miquel del Mont (Garrotxa).

La data prevista per a la sortida d’aquest 2022 és el dia 24 d’abril. El punt de trobada serà a la Valldan (s’hi arriba per carretera des d’Oliana) i l’hora de trobada serà a les 9 del matí. S’hi pujarà al cim del Roc del Migdia fent un itinerari circular de 600 metres de desnivell. La tornada a la Valldan serà al voltant de la una del migdia. Els participants hauran de portar el seu menjar i beguda per la jornada.

Tothom qui ho desitgi pot acompanyar als membres del Comitè a fer l’excursió; només cal estar federat. Enguany serà el Grup Excursionista d’Oliana qui indicarà el recorregut a fer. No obstant això, cal tenir present que tothom que hi assisteixi ho fa sota la seva responsabilitat, i malgrat que hi ha un itinerari previst, pot variar en funció de les circumstàncies.

Per a realitzar aquesta activitat no cal inscripció prèvia, tot i que els interessats en participar a l’excursió hauran d’enviar un correu electrònic a 100cims@feec.cat.

Aprofitem per recordar que la Trobada dels “100 Cims” d’enguany serà el dia 22 de maig a Roses.