FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 29/08/2017

Descobreix el patrimoni arqueològic de la Vall de Núria aquest cap de setmana

Excursionisme

Des del 2010 un equip d’arqueòlegs del Grup d’Investigació en Arqueologia del Paisatge (GIAP) de l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica, dirigits per Josep Maria Palet, duu a terme prospeccions i excavacions arqueològiques a les capçaleres del Ter i del Freser (Ripollès).

Aquest estiu la recerca s’ha centrat a la vall de Núria, en concret a la cova del Forat de l’Embut, on s’han documentat evidències dels primers pobladors de la vall durant la prehistòria. Per donar a conèixer al públic aquestes excavacions s’han previst unes jornades de portes obertes pel primer cap de setmana de setembre. Els visitants podran veure els arqueòlegs en acció i descobrir com eren les primeres societats que van ocupar aquestes valls. La visita es complementarà amb unes rutes de descoberta del patrimoni arqueològic pirinenc que permetran descobrir, en companyia dels mateixos investigadors, la riquesa arqueològica de la vall de Núria.

El punt de trobada és aquest divendres a les 22:00 h a l’hotel Vall de Núria, on es durà a terme una conferència a càrrec dels arqueòlegs Josep Maria Palet i Pau Olmos (ICAC), sota el títol “El Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser, un paisatge cultural: actualitat de la recerca arqueològica en l’espai altimontà i noves propostes de patrimonialització“.

El dissabte 2 de setembre es farà una jornada de portes obertes a les excavacions de l’ICAC i l’IPHES a la Vall de Núria. Per a més informació podeu contactar a la secretaria de l’ICAC, info@icac.cat o al telèfon 977249133.

Cartell Nuria