FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Pat Soler - FEEC
Foto: Pat Soler - FEEC

Notícies - 10/02/2024

Anna Huguet i Marc Ràdua Campions de Catalunya d’esprint

Cerdanya Esquí de muntanya

El Campionat de Catalunya d’Esquí de Muntanya en la modalitat esprint s’ha disputat a l’estació de La Molina (Cerdanya), aplegant a pràcticament una cinquantena d’esquiadors i esquiadores de muntanya, entre aquests, els joves integrants del CTEMC així com esquiadors francesos i andorrans.

La prova organitzada en aquesta ocasió des de la FEEC ha comptat amb l’impuls dels tècnics, voluntaris i àrbitres, així com amb la col·laboració de FGC. Malgrat les condicions meteorològiques adverses, especialment al matí, la jornada ha ofert un ambient fresc amb núvols grisos que han donat pas a una tímida nevada al migdia.

El disseny del recorregut ha posat a prova els participants amb una ruta exigent, progressiva i amb una notable pendent en la fase final, incloent una secció d’skating en pujada per arribar a meta.

Marc Ràdua i Anna Huguet guanyen el Campionat d’esprint 2024

La cursa sènior l’ha guanyat Marc Ràdua, (CEPS), amb un temps de 00:02:40 a la ronda final. En dones, Anna Huguet (AE Mountain Runners del Berguedà)  s’ha penjat la medalla d’or senior completant la volta final en 00:03:45.

La classificació masculina absoluta del Campionat ha vist a Oriol Oliver (Ski Club Camprodon) aconseguir la medalla de plata, seguit per Enric Baños, (AE Mountain Runners del Berguedà)  qui s’ha endut el bronze, tots tres de la categoria sub23. En la competició femenina, Ares Torra (AE Mountain Runners del Berguedà) s’ha penjat la medalla de plata en categoria sènior  i la d’or en la sub 23, com a única participant catalana en aquests rangs d’edat.

Els sub 20 Biel Pujol i Berta Guitart han fet les millors marques de la jornada a la ronda final del circuit.

Les categories de promoció del Campionat de Catalunya d’Esquí de Muntanya han revelat una vegada més el potent viver de talents de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya en l’esquí de muntanya.

En la categoria sub 20, Biel Pujol (CE Farners) ha destacat com l’esquiador més ràpid de la jornada, amb un impressionant temps de 00:02:29, onze segons menys de la marca de Ràdua. En la mateixa categoria, Berta Guitart (AE .Mountain Runners del Berguedà) ha estat la dona més ràpida amb un temps de 00:03:17. Han completat el podi: Gael Álvarez (Club Esp.Mindundis Team) i Miquel Naudi (CPA) a la masculina i Maria Butxaca (AE Mountain Runners del Berguedà) a la femenina.

La sub 18 ha estat una de les categories més emocionants i amb més competidors, amb Laia Sellés (Club Esquí Cerdanya Skimo Team)  i Aina Garreta (CEPS) lluitant frec a frec per la primera posició. Garreta ha liderat des de l’inici fins al final, però Sellés l’ha superat en el tram d’skating final. Les dues han registrat el segon i el tercer millor temps femení en aquest recorregut. Erola Rocias (AE Mountain Runners del Berguedà)  ha completat aquest podi. El petit dels germans Pujol, Julià Pujol, (CE Farners) ha aconseguit l’or a la categoria masculina, amb Aroon Álvarez  (Club Esp.Mindundis Team) i Pep Coll (Ski Club Camprodon) penjant-se la medalla de plata i bronze, respectivament.

En la sub 16, una final molt ajustada per pocs segons ha vist a Mariona Rovira imposar-se. Núria Balaguer (UEC Bagà) ha aconseguit la segona posició i Maria Ramírez (UE Vic) la tercera. En la categoria masculina sub 16, Gil Rocias  (AE Mountain Runners del Berguedà)  ha estat el guanyador indiscutible a gairebé 30 segons de diferència. Pau Baqué (Club Esquí Cerdanya Pirineus)  i Lluc Sánchez (AE Mountain Runners del Berguedà) han completat el podi del campionat.

L’entrega de premis de la prova va comptar amb la presència del President de la FEEC, Jordi Merino i Arnau Anguera, representant de FGC. La competició d’esquí de muntanya continuarà aquest cap de setmana amb una prova vertical puntuable per la Copa Catalana.

Classificacions completes

Fotografies Campionat i Copa catalana a La Molina