La Conreria

Serra de Marina - Maresme / Vallès. Vèrtex #198

Les muntanyes de la Conreria formen part de la serralada de Marina, que s’estén entre el Barcelonès, el Vallès i el Maresme, i conserven encara boscúries frondoses i també restes antigues com poblats ibèrics i dòlmens.

L’ITINERARI
Des del coll de Montalegre seguim el GR 92 en direcció nord. Deixem una pista a la dreta i una que segueix recte. Anem cap a la dreta pel vessant del Maresme i més amunt deixem la pista que, per l’esquerra, puja al turó de Galzeran. En arribar al coll dels Nou Pins, baixem entre vinyes i veiem Alella al fons. Seguim per la pista principal i, sense deixar el GR, prenem un caminet a l’esquerra que arriba a la carena; entrem al vessant del Vallès Oriental. Trobem una pista, deixem el GR i seguim cap a l’esquerra tot pujant. En arribar a un coll on hi ha una torre elèctrica anem per la pista de la dreta i, ben aviat, veiem un corriol que entra al bosc cap a la dreta. A pocs metres hi ha el dolmen de Can Gurri. Arribem a un collet i baixem fins a una esplanada. La pista segueix a la dreta, nosaltres anem pel camí de l’esquerra que ens porta a la font d’en Gurri. Continuem per un caminet que puja pel bosc i ens porta fins a una altra torre elèctrica des d’on surt una pista que seguim. Ben aviat trobem a la dreta un corriol que ens porta a la font de Ca la Tressa o del Llorer. Tornem a la pista i en trobem una altra que seguim a la dreta. Arribem a una bifurcació i seguim rectes pujant per la boscosa carena fins a una pista que seguim a l’esquerra i ens porta al turó de Galzeran. Poc abans d’arribar a la torre de vigilància prenem un corriol a la dreta que va fins al punt més alt, un vèrtex geodèsic on es commemora el meridià de Dunkerque a Barcelona, que va servir per definir la mesura del metre. Deixem el turó per la mateixa pista i anem a trobar el GR 92 que seguirem a la dreta fins al punt d’inici.

Accés: ctra. B-500 de Badalona a Mollet del Vallès fins al coll de Montalegre. Es pot seguir el GR 92 per pista fins a una cadena que impedeix el pas.
Recorregut: 12 km
Desnivell: 186 m
Horari: 3 h
Dificultat: baixa
Cartografia i bibliografia:
•    Parc Serralada Litoral. Esc. 1:30.000. Diputació de Barcelona.
•    JAUMOT, M. Serralada de Marina. La Conreria. Guia del Parc. Ed. Pòrtic. Barcelona, 2004.

TEXT: Miquel Jaumot i Bisbal