Agulla de l’Aigua al coll

Serres de Mestral - Baix Camp. Vèrtex #201

ACCÉS
Des de l’Hospitalet de l’Infant seguim l’N-340 direcció a Castelló. Deixem una benzinera a la dreta i agafem la 2a ctra. asfaltada que surt a la dreta. Passem un pont, arribem a una cruïlla i seguim a la dreta fins a un túnel per on travessem l’autopista. Seguim a l’esquerra i agafem una pista de terra a la dreta en direcció a una ermita (indicador). Continuem fins a una cruïlla de pistes on deixem el cotxe.

APROXIMACIÓ
Agafem la pista de la dreta fins a una cruïlla, i ara la pista de l’esquerra fins a una nova cruïlla (15 min; indicador). Seguim a l’esquerra pel PR C-92 fins a una gran bassa (15 min), on podem arribar en vehicle tot terreny. Continuem per la pista fins a trobar un indicador de la via ferrada i seguim fins al seu inici (40 min).

DESCRIPCIÓ DE LA VIA
Comencem en una placa vertical, llarga i aèria, amb els graons força separats. Continuem per un corriol i superem un petit ressalt (cadena)fins a una placa llarga que desploma una mica (tram molt atlètic). A la part final anem a l’esquerra cap a un forat de la roca, el travessem i ens dirigim a la dreta. Passem un pont, flanquegem cap a l’esquerra i iniciem un tram vertical. Anem de nou cap a l’esquerra i pugem fins a un collet. Baixem una mica i anem cap a l’esquerra fins a un ràpel de 20 m que ens deixa al coll on acaba el 1r tram (35 min). Baixem del coll i agafem un corriol a la dreta. La 2a part, molt més difícil i atlètica, comença en una placa vertical i llarga, amb un desplom a la meitat. Flanquegem a la dreta (cadenes) i pugem cap a un nou desplom que superem amb l’ajuda d’una escala (electrón). Seguim un flanqueig a l’esquerra, passem un pont i superem una darrera placa vertical, amb un desplom, aèria i atlètica (40 min).

DESCENS
Pugem a la dreta fins a unes cordes per on descendim al collet on acaba el 1r tram de via. Baixem cap a l’esquerra fins a trobar el corriol d’aproximació per on retornem al cotxe (1 h).

Desnivell: 200 m
Dificultat: molt alta
Horaris: 1:10 h (aproximació), 1:15 h (via), 1 h (descens).
Material: casc, arnès, doble baga d’ancoratge, dissipador, rapelador i corda de 40 m.
Època aconsellable: tot l’any.
Equipament: bo, a càrrec del Club CE Serres del Mestral (setembre’04).
Cartografia: Baix Camp. Esc. 1:50.000. ICC, 2002.

TEXT: Beatriz Forés, Daniel Sánchez i Xavier Sánchez