L’Ultra Trail Valls d’Àneu, segona prova de la Copa Catalana de Curses d’Ultraresistència


L’Ultra Trail Valls d’Àneu (UTVA), organitzada per l’Espot Esquí Club, celebra la tercera edició, a l’entorn de les Valls d’Àneu, els dies 2 i 3 de juliol. Aquesta és la segona prova puntuable per la Copa Catalana de Curses d’Ultraresistència de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), i també forma part del circuit Alpinultras. Més de 200 corredors prendran la sortida des d’Esterri d’Àneu, el dissabte 2, a les 5 hores del matí.

La cursa, coneguda popularment com “la indòmita”, presenta un recorregut de 92 quilòmetres i 7.344 metres de desnivell positiu, i només és apta per a corredors acostumats a terrenys d’alta muntanya. Crestes, tarteres, grans blocs de granit, i fins i tot algun tram en neu, predominen durant tot el traçat de la UTVA, alpinrunning en estat pur.

No faltaran a la cita la guanyadora de l’edició 2015, Nerea Martínez; Sara Codina (CE Sant Vinceç de Castellet),  tercera classificada el 2015 i vigent campiona de la Copa Catalana de Curses d’Ultraresistència; Jaume Folguera (CE Torrellenc), segon el 2015; o autèntics especialistes en curses alpines com Casey Morgan, Ion Azpiroz, Àlex Izquierdo o Sebas Sánchez.

La Cursa de Resistència Valls d’Àneu, germana petita de la UTVA

Els participants de la Cursa de Resistència Valls d’Àneu (CRVA) sortiran una hora més tard, a les 6 h del matí. Aquesta és una de les proves més consolidades del calendari en la seva modalitat i arriba a les setena edició amb 240 corredors inscrits.

La CRVA, amb 46 quilòmetres i 2.940 metres de desnivell positiu, forma part de la 3a Copa Catalana de Curses de Resistència de la FEEC. El planter de corredors aspirants a la victòria és ampli i difícil de preveure. Caldrà seguir d’a prop a Kilian Garcia (CE Alliberadrenalina), Imanol Aleson, Teresa Nimes o Carme Tort (CCE Avinyó), entre d’altres.

Fotografia / UTVA

Amb el patrocini
Asus
Tuga Wear