FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 06/08/2018

Sergi Mingote aterra a Catalunya amb els primers dos vuit mils

Alpinisme

L’alpinista català Sergi Mingote ha aterrat aquest diumenge a l’aeroport del Prat amb els dos primers vuit mils a la butxaca. Mingote ha aconseguit en només una setmana coronar dos dels sis vuit mils que esperar assolir en un any.

A l’arribada a Catalunya el president de la FEEC, Jordi Merino, ha reconegut l’espectacular repte que està començant  l’alpinista de Parets i que el pot portar a batre el rècord establert per l’italià, Silvio Mondinelli. Merino assegura que “el repte de Mingote és una nova fita històrica per l’alpinisme català després dels catorze vuit mils aconseguits per Cadiach i Latorre. Hem de tenir present que Mingote és el setè alpinista en aconseguir aquest doblet sense oxigen la mateixa temporada“.

Un cop aconseguits aquests dos primers cims Sergi Mingote passarà diferents proves a Catalunya fins que el pròxim 7 de setembre tornarà a marxar cap al Nepal.

Després de petits canvis sobre el projecte inicial com a conseqüència dels permisos, el segon repte passarà pel Dhaulaguiri (8.167 m), que vol lligar amb el Manaslu (8.156 m), entre els mesos de setembre i novembre. Tancarà el repte intentant l’Everest (8.848 m), que enllaçarà amb el Kanchenjunga (8.586 m) entre el març i el juny de 2019. Tots els ascensos es faran sense oxigen artificial i en un període de 365 dies, fet que suposaria establir un nou rècord d’ascensió a les tres muntanyes més altes del món.

Amb Mingote també va tornar a Catalunya Lluís Cortadellas, que va haver d’abandonar quan havia superat els vuitmil metres en l’ascens del Broad Peak.

Un projecte solidari

La part més solidària del projecte anirà lligada a les entitats APINDEPRODAMUNT, Be Artsy i la Fundació Catalana de la síndrome de Williams. D’aquesta manera, APINDEP i RODAMUNT seràn les associacións inclusives protagonistes del repte esportiu i solidari al K2, Be Artsy (associació catalana que lluita contra pràctiques aberrants que pateixen les dones nepaleses) ho serà al Kangchenjunga nepalí, i la Fundació Catalana del Síndrome de Williams (persones que pateixen una alteració genètica al cromosoma set) protagonitzarà el tercer dels reptes, a l’Everest.

L’aventura anirà lligada també a set projectes d’investigació en alçada i rendiment que gestionarà el CAR de Sant Cugat i que el mateix director del centre Ramon Terrassa ha assegurat que seran investigacions molt útils per aplicar posteriorment a activitats lligades al món de l’excursionisme.