Se celebra la 18a Marxa Trenkakames amb més de 200 participants


La 18a edició de la Trenkakames, organitzat pel Grup Muntanyenc de La Lira Vendrellenca, s’ha celebrat el passat 5 d’octubre a la població del Vendrell. A les 7 del matí els marxaires han iniciat la caminada, inclosa dins el calendari de Caminades de Resistència de la FEEC, des del vestíbul de la Lira i encapçalada pels grallers del Vendrell.

Aquesta caminada de 15 hores de durada, travessa tota la comarca del Baix Penedès per camins i senders dels quals s’ha conservat el seu traçat des de fa centenars d’anys. Amb sortida i arribada al Vendrell, l’itinerari dibuixa un cercle al voltant de la comarca tot passant per petits poblets com Albinyana, Mas Llorenç, Rodonyà i la Bisbal del Penedès. L’ermita i l’església de Sant Miquel també han rebut la visita dels 234 participants tot passant per diferents indrets com pinedes, oliverars, vinyes, serres i turons.

Durant les 15 hores els caminadors han superat 55 quilòmetres amb 3116 metres de desnivell acumulat, en un dia que ha començat amb sol i calor però que cap a la tarda les temperatures han baixat degut a l’aparició de nuvolades.

La 26a edició de la Marxassa, organitzada per l’Agrupació Científico-Excursionista de Mataró, es realitzarà el proper 19 d’octubre. Els participants hauran de superar els 63 quilòmetres i 4.032 metres de desnivell que separen Sant Martí de Montseny i Mataró.

Fotos / Xavier Capdevila