Rodacamins per l’Anoia, de la serra de Rubió fins el Mas del Tronc


L’Agrupació Excursionista Muntanya ja ho té tot a punt per la propera prova del calendari de Rodacamins de la FEEC, el dissabte 12 d’octubre.

L’itinerari circular que ha proposat l’organització transcorre per pistes en bon estat que faciliten el recorregut amb BTT, tant en les pujades com en els descensos, és força variat i ple de contrastos. A les 9:30 del matí els ciclistes sortiran des de La Coma (l’Anoia) i es dirigiran cap a la Serra de Rubió (846 m), on gaudiran d’unes espectaculars vistes de l’Anoia i del massís de Montserrat. A continuació, visitaran el Clot del Grau, el Cogulló de Cal Torre i l’Ermita de Santa Cecília fins arribar al castell de Castellar. La tornada serà per la vall de Maçana la qual permet observar una sèrie de petites ermites romàniques i unes masies on es concentra l’escassa població d’aquesta geografia, distribuïdes peculiarment en diferents indrets d’aquesta zona.

El recorregut té una durada aproximadament d’unes 4:30 hores fins arribar a l’arribada que estarà situada al Refugi Mas del Tronc. En aquest punt, els ciclistes hauran completat un total de 36 quilòmetres amb 740 metres de desnivell. Durant el recorregut no hi haurà cap avituallament però si que podran agafar aigua d’una font situada al castell de Castellar (en el quilòmetre 23). A l’arribada els estarà esperant un avituallament amb menjar i beure per recuperar les forces i on es durà a terme el dinar per finalitzar la jornada.

Les inscripcions es poden fer a través de la web de la FEEC, del 16 de setembre fins el dimecres 9 d’octubre.

El calendari de Rodacamins finalitzarà el dia 20 d’octubre amb la RodaCEC – Caldes de Malavella, organitzada pel Centre Excursionista de Catalunya. Els dos recorreguts de 42 i 18 quilòmetres permeten que qualsevol que s’animi pugui participar-hi.