Reequipat el barranc de Sant Aniol


En el curs d’una col·laboració entre el Parc Natural de l’Alta Garrotxa, els Agents Forestals de muntanya i el Comitè de Barrancs de la FEEC, s’ha reequipat, per part d’aquests últims el barranc de Sant Aniol.
Dins les III Jornades Tècniques de Barrancs, els membres del Comitè i mitja dotzena de voluntaris van realitzar una formació teòrico-pràctica de reequipaments. Es va canviar gairebé la totalitat dels ancoratges existents, retirant totes les instal·lacions antigues i posant químics de doble anella a les capçaleres.

Per tal de preservar al màxim l’entorn natural i les magnífiques colades que hi ha en aquest barranc, seguint les indicacions dels Agents Rurals, es van instal·lar tots els ràpels fora de les zones sensibles de ser danyades.

El barranc de Sant Aniol és un dels barrancs que es troba dins del repte 50 barrancs de la FEEC.

50 barrancs. Aquesta és la xifra que el Comitè de Barrancs de la FEEC ha escollit com a nou repte. Amb l’objectiu de conèixer les diferents contrades del nostre país mitjançant el descens de barrancs, s’ha preparat un catàleg apte per a tots els públics, amb el propòsit que els federats n’assoleixen la cinquantena.

“50 barrancs” és un repte on tothom hi te cabuda, s’hi poden trobar des de barrancs amb poca acotació fins als barrancs més tècnics de Catalunya. Sempre s’ha de tenir formació i consultar les condicions de la zona on es vulgui fer l’activitat. Cal recordar que no es tracta de cap competició.

El llistat està format per 50 barrancs representatius i característics de la geografia catalana i es poden realitzar en l’ordre que es vulgui. La selecció dels barrancs representa el consens de les persones que formen part del Comitè, valorant-los en funció del seu interès o importància geogràfica. Vigent des de l’1 de gener de 2018, és el resultat d’intentar cobrir tot el territori de Catalunya, perquè totes les comarques hi estiguin representades. També s’ha procurat que aquests siguin tan d’interès tècnic com geològic.

El barranc de la Llenguadera inclós també en el repte del 50 barrancs, a la part final del Barranc del Diable s’ha produit un despreniment que podria resultar perillós si algú es fica en temporada de plujes ja que podria fer-se una presa natural i reventar de la presió de l’aigua.