Noruega, pròxima parada de la Selecció Catalana de Raquetes de Neu


Última prova de la campanya europa de la Selecció Catalana de Raquetes de Neu. Després del gran paper jugat a Suïssa i Itàlia, els catalans viatjaran a Tromsø (Noruega) per disputar l’Arctic Snowshoe Race, una de les clàssiques del calendari mundial de l’especialitat i on participen els millors esportistes mundials.

Dissabte 23 de març, Sílvia Zúñiga (CE Pontsicà), Laia Aguilar (CE Calldetenes), Marc Traserra (CE Voltregranès ARS) i Eduard Hernández (AE Matxacuca), acompanyats pel seu tècnic Just Sociats (CN Terrassa) s’estrenaran a la primera edició de la prova noruega, inclosa en el circuit Midnight Sun Marathon.

La cursa, de 8 quilòmetres i 550 metres de desnivell, té sortida i arribada a la zona d’esquí de Kvaløysletta, amb ascensió al cim del Rødtind, des d’on es pot gaudir d’unes vistes impressionants. Els participants a la cursa també poden fer una versió reduïda de 4 quilòmetres, que no inclou la pujada al Rødtind.

La Selecció va començar la seva gira internacional disputant la Chasseralienne, a Suïssa, amb victòria de Sílvia Leal i Marc Traserra i un segon lloc de Laia Aguilar. Els èxits no es van quedar aquí però. La segona parada va ser a la CiaspDolomitica, que va deixar a Eduard Hernández i Marc Toda campió i subcampió de la prova. L’aventura hivernal s’acaba aquí, però continuarà amb una atípica cursa el mes d’agost. Després de l’aventura europea, la Selecció viatjarà a l’hemisferi sud per competir a la Copahue Extremo d’Argentina, una cursa que compta amb trams mixtes on no s’han d’utilitzar les raquetes de neu

Foto / Midnight Sun Marathon, Arctic Snowshoe Race